Halkın iradeleri olan; Mızraklı-Ayaz-Yılmaz ve tutuklu tüm Eşbaşkanlar derhal serbest bırakılsın.

Halkın iradeleri olan; Mızraklı-Ayaz-Yılmaz ve tutuklu tüm Eşbaşkanlar derhal serbest bırakılsın. 

Devlet içeride ve dışarıda halkımızın iradesini gasp etmeyi sürdürmektedir. İktidar; Diyarbakır, Mardin, Van, Kulp, Karayazı ardından Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyım atayarak halkın iradesini bir kez daha tanımamıştır. Seçilmiş Eşbaşkanların görevden alınmalarının devam edeceği anlaşılmaktadır.

İktidar sadece görevden almakla yetinmeyip gözaltı ve tutuklama sürecini de başlattı. Bu süreçte iktidarın gerek iç siyasetine ve gerekse Rojava ile Güney Kürdistan siyasetine karşı çıkan eleştiren siyasetçi, aydın, yazar herkesi kapsamaktadır. Tam olarak sıkıyönetimsiz sıkıyönetim uygulaması ile karşı karşıyayız.

Devlet, bir kez daha halkımızın seçilmiş temsilcilerine ve siyaset kadrosuna güç gösterisinde bulunuyor. Evleri, adresleri belli olan Eşbaşkanlar, siyaset kadrosu ve yazar-aydınlar ‘’Şafak Operasyonlarıyla’’ evleri basılarak gözaltına alınıyorlar.

Baskı, sindirme, şiddet dünde sonuç üretmedi bugünde üretmeyecektir. Halkımız ve siyaset kadrosu son yüzyıldan beri onca baskı, şiddet ve katliamlara rağmen ulusal özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde geri adım atmadı, atmayacaktır.

İktidarı, defalarca denenmiş ve her defasında çözümsüzlüğü derinleştirmiş olan baskı ve şiddet politikasından vazgeçip sorunları barışçıl, demokratik zeminde ve Kürt halkının temsilcileriyle çözmeye çağırıyoruz.

Halkımızı; barışçıl demokratik zeminde irade gaspına ve tutuklamalara karşı hayır diyerek tepki vermeye çağırıyoruz.

Siyaset kadrosunu, parti ve hareketlerimizi, gün baskı ve devlet terörüne karşı birlik ve dayanışma günüdür diyerek ortak tutum almaya, bugünün en acil görevi olan, Kürdistan’ın parçalarındaki tüm parti ve hareketlerimizi ulusal ittifak yolunda adım atmaya çağırıyoruz.

KÜRDİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ – KKP

21.10.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir