Kürdistan’da mücadele yürüten partiler arasında bugün atılan mütevazi ‘Yerel Seçim İttifakı’ adımı; Kuzey Kürdistan siyasi tarihi açısından yeni ve gelişmekte olanı işaret ediyor. Önemli tarihsel adımların taşıdıkları büyük anlamlar ve değerler ancak uzun soluklu tarihsel süreç içerisinde anlaşılabilir. Biz parti olarak,  bugün Amed’te aday tanımında da kendini coşkulu bir şekilde gösteren bu adımın Kürdistan siyasetinde farklı bir dönemi başlatacak nitelikte olduğunu düşünüyoruz.

Dün düşünülemeyeni bugün hep birlikte yaptık!

Adaylarımızın tanıtımı bugün gerçekleştirildi. Bugünden sonra artık önümüzde birlikte çalışacağımız, baskılara karşı birlikte direneceğimiz, belediyelerimizi birlikte savunacağımız 31 Mart Yerel Seçimler hazırlığımız olacak. Kürdistan siyaseti bu birliğin verdiği coşku ve moralle Kürtler üzerinde yükselen şer ve savaş ittifakını geri püskürtecek!

Biz kazanacağız, ittifakımız kazanacak!

Partimiz KKP ile HDP’nin yerel seçimlerde çalışma alanı Halfeti olacak. Halfeti’yi ve birçok gasp edilen belediyemizi AKP’den geri alacağız. Çalışmalarımızı birlikte yürüteceğimiz HDP Halfeti İlçe Örgütü’ne, KKP Seçim Komisyonu’na ve Eş Başkan Adayımız Emel Çiftyürek’e şimdiden başarılar diliyoruz!

Hepimize kolay gelsin yoldaşlar!

SAĞLIK NEDENLERİ İLE ADAY TANITIMINA KATILAMAYAN SİNAN ÇİFYÜREK YOLDAŞTAN MESAJ VAR!

”HDP’nin Kürdistan İlleri Aday Tanıtımı Etkinliğine!

Değerli dostlar, Parti temsilcileri,

Bir dönem halklarımızın iradesini temsil edecek olan adaylar! Ağır bedellere rağmen özgür duruşundan taviz vermeyen halkımız! Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum!

Bu önemli günde büyük coşku ve kararlılığınızın bir parçası olmayı çok isterdim ancak sağlık nedeniyle aranızda bulunamadığım için özgünüm! Kürdistan’da geleceğin kalıcı ve büyük ulusal ittifakı yolunda, ortak emek ve sorumlukla ekmiş olduğumuz bu küçük fidanı büyütüp kalıcı bir çınara dönüştürmek hepimizin önünde, tarihi önemde görev olarak duruyor!

Bunu birlikte başaracağımıza inanıyoruz! Rejim partilerinin, Cumhur ya da Millet ittifakı varsa, bizim de Kürdistani Yerel Seçim ittifakımız var!

Bu ittifakın yaratacağı büyük sinerjiyle, Kayyumlarca ipotek altına alınmış halkımızın iradesini yeniden özgürleştireceğiz! Bu Yerel seçim ittifakıyla bir şeyi daha başaracağımıza inanıyoruz; Kürdistan siyaset kadrosu saflarında ve önemlisi toplumumuzda iç demokrasimizi güçlendirmede mesafe alacağız! Bunları başarmak az şey değil başarmak için kararlı mücadeleye!

İnanıyoruz ve başaracağız! Halkımız, halklarımız kazanacak!

İttifakımız kazanacak! Biz kazanacağız! Saygılarımla! ”

Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı \ Sinan Çiftyürek

24.01.2019

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir