Em wek Partiya Komunîst a Kurdistan (KKPê), biryara cezakirin a derheqê Brêz Demîrtaş-Onder û Balûken şermezar dikin!

Ew biryara dadgeha istinaf, berdewamiya jenosîda siyaseta kadroyên sivîlên Kurde. Ku her roj bi deh kesan siyasetmedarên sîvîl ên Kurd bê hek û hikuk têne binçavkirin û girtin!

Tî zanîn ku armanca we biryara dadgeha İstinaf eve ku pêşiya biryara Dadgeha Mafê Mirovan a Ewrûpa ku derheqê Demîtaş da hatubû girtin bibirrên!

Duh bi lez û bez birayara girtinên kadroyên siyasî ên Kurd dihat dayîn, îro cardin bi lez û bez lê belê  vê carê birayara cezakirin tê dayîn.

Biryara dadgeha Îstinaf, ne dervayî  siyaseta dewlete ye, belê gor bers(hesap) û plana dewlete ye!

Banga me ger hesap û planên siyaset a Kurd jî hebe! Serîda jî ittifaq û piştgirtî îro herî zîde jî mera pêwîst e!

06.12.2018

Partiya Komunîst a Kurdistan (KKP)

***

KÜRT SİYASET KADROSUNA YÖNELİK GÖZALTI VE CEZALANDIRMALARI KINIYORUZ!

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) olarak, Sayın Demirtaş-Önder ve Baluken hakkında ceza verilmesi kararını kınıyoruz.

İstinaf Mahkemesinin bu kararı, bir süreden beri Kürt sivil siyaset kadrosuna dönük aralıksız sürdürülen siyasi jenosidin devamıdır. Ki hemen her gün onlarca Kürt siyaset kadrosu haksız-hukuksuz olarak gözaltına alınıp tutuklanıyor.

Açıktır ki, İstinaf Mahkemesinin bu kararı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Demirtaş hakkındaki kararının önünü kesme amacındadır. İstinaf Mahkemesinin bu kararı devletin siyasetinin dışında değildir tersine devletin hesap ve planları çerçevesindedir.

Dün alelacele Kürt sivil siyaset kadrosunun tutuklanmalarına karar veriliyordu, bugün ise yine alelacele ve fakat bu kez cezalandırılmalarına karar veriliyor.

Çağrımız şudur; Kürt siyaseti de hesap ve planını yapmalı ve bu hesapların başında da ulusal ittifak ve dayanışma önemlidir.

06.12.2018

Kürdistan Komünist Partisi (KKP)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir