İşçiler, emekçiler, kadınlar, gençler,

Baharın müjdecisi, barışın ulusal özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü, Newroz bayramınız kutlu olsun!

Amed, Hewlêr, Mehabat, Qamışlo, diaspora ve de işgal altındaki Kekük ile Efrin’deki halkımızın Newroz bayramı kutlu olsun!

Kürdistan’ın dört parçasında 2018 Newroz’u baskı-katliam-işgal ve yeni soykırımlar tehdidi altında kutlanacak. Halkımız, halklarımız bütün bunlara rağmen düşmana inat Newroz’u coşku, kararlılık ve geleceğe umutla kutlayacak. Ne baskı ve katliamlar ne de Kerkük ve Efrin işgali halkımızın ulusal özgürlük hedefine kararlı yürüyüşünü engelleyemeyecektir. Halkımız, rengarenk giyinecek kadınlarımız, geleceğimiz olan gençliğimiz, bu yıl da meydanlara akacak ve ırkçılığı-şovenizmi-işgali lanetleyerek ulusal özgürlüğü haykıracaktır.

 

Gençler, kadınlar, emekçiler!

Mart ayı halkımız yaşamında yas, keder ve sevinçlerin bir arada yaşandığı aydır. Yas ve keder ayıdır çünkü Mart ayı; 16 Mart Halepçe soykırımının; 31 Mart 1947 Gazi Muhammed ve yoldaşlarının idamının; 12 Mart 2004 Qamışlo katliamının ve 1992 Cizre Newroz kutlamalarında kontrgerilla saldırısıyla yaşanan katliamın vb. yaşandığı aydır.

Mart ayı sevinç günüdür çünkü başta halkımız için yeni gün, yeniden doğuş anlamını taşıyan 21 Mart Newroz’unun yaşandığı aydır. Ayrıca 11 Mart 1970 otonomi kararı, ve bugünkü federasyonun yolunu açan 5 Mart ayaklanması başta olmak üzere dört Kürdistan parçasında önemli kazanımların yaşandığı ayın adıdır Mart ayı.

Bu nedenle halkımız Mart ayı için “mêha Adarê mêha şîn û şahîyê ye” der!

 

Bugün parçalar ve partiler üstü ulusal ittifak günü!

Halklarımız her dört parça da ki olaylara, gelişmelere, parçalar ve partiler üstü bir tutum alıyor. Öyle ki gün olmuş birlikte yas ve kedere boğulmuş, gün olmuş birlikte sevinç ve heyecan dalgasını yaşamış.

Tıpkı dün Kobanê’de önce düşman eline düşecek diye birlikte üzülmüşken IŞİD’ten özgürleştirilince de birlikte sevinç dalgasına boğulması gibi. Tıpkı 25 Eylül bağımsızlık sonucuna partiler ve parçalar üstü tutumla birlikte nasıl sevindiyse, 16 Ekim Kerkük işgaline de yine aynı ortak duygularla kedere boğulmuştur. Bugün aynı ortak tutumla Efrin saldırısına hayır diyerek işgale karşı çıkıyor.

Partilerimize, örgütlerimize de çağrımız şudur; halkımızın parçalar üstü duruşla sergilediği bu tutumdan hareketle ulusal ittifakı geliştirin. Ve ekliyoruz ulusal demokratik ittifak, bugün değilse ne zaman?

*Newroz gibi anlamlı günde; partilerimiz ortak tutumla Kerkük ve Efrin işgaline hayır demeli.

*OHAL’ın işçilere, kamu emekçilerine, yurtsever, devrimci, sosyalist siyaset kadrosuna yönelik sınır tanımayan haksız hukuksuz uygulamalarına karşı birlikte mücadeleyi örelim, direnişi geliştirelim.

*Tartışılmaya başlanan yerel ve genel seçimlere ilişkin acil hedef üzerinden Kürdi/Kürdistani blok altında ortaklaşalım.

Newroz a we pîroz be!

Newroz a sima pîroz bo!

Bimre koledari, bimre dagirkerî!

Biji cejna Newroz

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Mart 2018

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir