Kürdistan ulusal siyasetini Dersim soykırımından ve kindar tetikçi ruh halinden çıkaracağı en büyük dersi görmeye, ulusal birlik yönünde atılan adımları büyütmeye çağırıyoruz!

4 Mayıs 1937’de Dersim’de yapılan soykırımı 84. yılında da lanetliyoruz!

Soykırımda yaşamını yitirenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!

Dersim soykırımı dahil bu coğrafyada gerçekleştirilen soykırımların dayanağı olan ırka dayalı ulus devlet anlayışı İttihat Terakki ve onun devamı olan cumhuriyet devletince hala devam etmektedir. 

Vazifemiz, Türk vatanı içinde bulunanları mutlaka Türk yapmaktır. Türklüğe ve Türkçülüğe muhalefet edecek unsurları kesip atacağız. Vatana hizmet edeceklerde arayacağımız nitelikler her şeyden evvel o adamın Türk ve Türkçü olmasıdır”  içerikli ırkçı zihniyetin farklı halkları, inançları tek tipleştirme, eritme adına milyonlarca insan katledildi, sürgün edildi.

Bundandır ki TC devleti “ikinci kurtuluş savaşı” histerileriyle Kürdlerin meşru hakları yönündeki çabalarını tüm alanlarda engelleme peşindedir. Kürdistan bölgesi sınırları içinde bulunan alanlara çeşitli adlar altında yapılan saldırının esas amacı budur.

Bundandır ki; bu ırkçı zihniyetin formatladığı tetikçi ruh halinin “memnun değilsen çek git, zamanı gelince aynı deneyimi yaşayacaksın” diyebilmesini bir kez daha şiddetle kınıyoruz!

Kürdistan ulusal siyasetini Dersim soykırımından ve kindar tetikçi ruh halinden çıkaracağı en büyük dersi görmeye, ulusal birlik yönünde atılan adımları büyütmeye çağırıyoruz!

Dersim halkının yaşadığı soykırımdan ötürü zamanında AKP’nin siyaseten ‘özür’ dilemesi tek başına bir şey ifade etmemektedir.

Kürdistan Komünist Partisi olarak; devleti Dersim halkımızdan özür dilemeye ve bu özrü tamamlayacak olan maddi ve manevi tazminat taleplerini yerine getirmeye, Seyit Rıza ve dava arkadaşlarının mezarlarının yerini açıklayıp ailelerine teslim etmeye ve Dersim adının resmen iade etmeye çağırıyoruz!

04.05.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir