Em 28emin salvegera komkujiya 33 hunermend, rewşenbîr û nivîskarên ku hatin qetilkirin wan bi rêzdarî bibîrtînin!

Em komkujiya Otêl a Madimaxê bi tundî şermezar dikin!

Em 28emin salvegera komkujiya 33 hunermend, rewşenbîr û nivîskarên ku hatin qetilkirin wan bi rêzdarî bibîrtînin!

Em komkujiya Otêl a Madimaxê bi tundî şermezar dikin!

Di serî da çima yên ku li ser navê Şahîyên Pir Sultan Abdal û di çarçoveyek demokratîk, humanîst û hunerî de hatin ba hev êrîşa wanan kirin? Kê çima ev komkujî plan kir? Kî li pişta wê sekinî? Çima dewlet dizanibû ku komkujiyek wusa tê amadekirin bi tedbîrên xwe pêşî li koma bertekdaran negirt! Gotina Serokwezîrê wê demê Çiller: “Spas ji Xwedê re, mirovên me yên derveyî otêlê zirar nedîtin” balkêş e!

Em dizanin kû kengê rejîma Tirk hewceyê provakasyonên bi hesabên kûr ên navxweyî an herêmî be, ew wî li ser gelê me yê Kurd an Kızılbaş pêktîne! Êrîş û qetlîamên li dijî gelê me yê Qizilbaşa ne nû ye kokên wan digihîje Vîzîrê Selçûqî Nizamülmülk. Gelê me yê Qizilbaş (Elewî) ji wê çaxê ve serê xwe xwar nekir

Otêla Madımak divê wekî “Muzeya şermî” were çêkirin.

0107.2021

Partiya Komunîst a Kurdistanê – KKP

————–0—–

Halklarımız, yakılan 33 canı unutmayacak!

28. yıl dönümünde katledilen 33 sanatçı, aydın, yazarı saygıyla anıyoruz!

Katliamı lanetliyoruz!

Pir Sultan Abdal Şenlikleri gibi demokratik, hümanist, sanatsal çerçevede bir araya gelenlere neden saldırıldı? Kim neden bu katliamı planladı? Kim arkasında durup yaptırdı? Devlet, böyle bir katliam hazırlığının yapıldığını bildiği halde neden önlem alarak gericileri engellemedi? Üzerinden 28 yıl geçti halen bu soruların yanıtları verilmedi. Dönemin Başbakanı Çiller’in: “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” beyanı dikkat çekicidir!

Türk rejimi, ne zaman derin iç veya bölgesel hesaplarla provokasyonlara gerek duyar, bunu Kürt veya Kızılbaş halkımız üzerinden yaptırır. Kızılbaşlara dönük ötekileştirme, saldırı ve katliamlar yeni değil kökü Selçuklu Veziri Nizamülmülk zamanına dayanır.

Kızılbaş (Alevi) halkımız da o günden günümüze boyun eğmedi!

Madımak Oteli “Utanç Müzesi” yapılmalı.

01.07.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir