14 Nisan Enfal harekâtını/soykırımını lanetliyoruz!

14 Nisan, 1986 – 89 yılları arasında Saddam liderliğindeki ırkçı BAAS rejiminin sürdürdüğü toplu katliam ve soykırımlar trajedisinin simgesel günüdür. Bu simgesel günde başta Enfal sürecinde katledilen 183 bin insanımızın şahsında Kürdistan ve Dünya devrim şehitlerinin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Enfal/Halepçe soykırım sürecinde Irak ırkçı BAAS rejiminin halklarımıza yaşattıkları tüm sonuçları halen canlı olarak zihinlerde ve pratik yaşamda devam ediyor. Kolay mı yok edilen 183 bin canı unutmak? Kolay mı bir halkın kimyasal silah eşliğinde kendisine dayatılan kitlesel göç ve yıkımı unutması? Mümkün mü halkın yakılan 4 bin köyü ve göçe zorlanan 1 milyon insanın göç sırasında yaşadıklarını unutması. HAYIR Kürtler ve Kürdistan var oldukça Enfal/Halepçe unutulmayacaktır.

Dün Saddam’ın yaptığını şimdi Irak, İran ve Türkiye halkımıza karşı kurdukları “kutsal” ittifakla yapmak istiyor. Fırsatını bulurlarsa yapmaktan geri durmayacaklar. Kürt halkı devletsizliği aşmadığı sürece de bu tehlike kapıda olmaya devam edecektir.

Siyasal partilerimizi, Kürt halkının parçaları/partileri aşan Kürt/Kürdistani kimlik ve duruşunu örnek alarak parçalarda ve parçalar üstü ulusal ittifakla yönelmeye çağırıyoruz.

13.04.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir