Unutmadık, unutmayız!

İdam edilişlerinin 37. yılında;  Seyit Konuk, Necati Vardar, İbrahim Ethem Çoşkun yoldaşları sevgiyle ve hasretle anıyoruz!

SEYİT KONUK, NECATİ VARDAR, İBRAHİM ETHEM ÇOŞKUN’U

Unutmadık, unutmayız!

İdam edilişlerinin 37. yılında;  Seyit Konuk, Necati Vardar, İbrahim Ethem Çoşkun yoldaşları sevgiyle ve hasretle anıyoruz!

13 Mart devrim şehitleri hakkında ne yazarsak yazalım, Onları ve mücadelelerini tam olarak tarif edemeyiz, illaki eksikli anlatmış olacağız. Çünkü üç yoldaşımız işçi sınıfı içindeki mücadeleleriyle, mahkemedeki duruş ve tutumlarıyla, idam sehpasındaki kararlılıklarıyla birçok konuda İLKLERE imza atarak tarihe not düştüler.

İlk kez, üç komünist işçi, bir komünist parti üyesi (TKEP-KKP üyesi) olarak aynı davadan idam ile yargılandılar.

İlk kez, kendilerini bilinçli 1 Mayıs günü mahkemeye çıkarıp O gün idam kararını açıklayacak olan mahkeme heyetine Seyit Konuk yoldaşları adına duruşmada seslenerek; “Bu gün 1 Mayıs işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Bu şerefli günde yargılanmayı reddediyor, sizleri 1 Mayıs şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz” demişti. Ne cesaret ama! Mahkeme heyeti şaşırıp önce ayağa kalkar sonra fark edip oturur askerleri üç komüniste saldırtırlar!

İlk kez, Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde üç komünist işçi kendilerini yargılayanı yargıladılar.

İlk kez bir komünist partisinin üç işçi militanı idam edildiler! Ve onlar idam duruşlarıyla da tarihe not düştüler.

Bu üç komünist işçi yoldaşın, büyük ideallerine sahip çıkan herkes 13 Mart sabahı tekil veya toplu halde üç büyük kartalın manevi huzurunda saygı duruşuna kalkmaya çağırıyoruz.

13-03-2019

Partiya Komunîst a Kurdistan (KKP)

13 Mart 1982’de 12 Eylül faşizmi tarafından idam edilen
üç komünist işçi için kısa bir belgesel…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir