1 Eylül
*Dünya da emperyalist savaşa karşı barış mücadelesini büyütelim! *Yüzyılı aşkındır savaş, soykırım, zoraki göç ve asimilasyon altında nefes alamayan halkımızın BARIŞ mücadelesini güçlendirelim. *Kürdistan’da sömürgeci kuşatma ve işgallere karşı ulusal birlikte duralım!

*Dünya da emperyalist savaşa karşı barış mücadelesini büyütelim!

*Yüzyılı aşkındır savaş, soykırım, zoraki göç ve asimilasyon altında nefes alamayan halkımızın BARIŞ mücadelesini güçlendirelim.

*Kürdistan’da sömürgeci kuşatma ve işgallere karşı ulusal birlikte duralım!

Emperyalist savaşlar dünya çapında milyonlarca can aldı, kitlesel tehcir ve yıkım getirdi! Emperyalist, kapitalist sistem var olduğu sürece de savaş, açlık ve kitlesel göçler devam ediyor, edecek. Son yıllarda hemen her gün Akdeniz başta olmak üzere açık denizlerde boğulan Afrikalı, Asyalı halklar emperyalistler arası savaş ve kapitalist sömürü düzeninin sonucudur.

Son 30 yıldır aralıksız süren ve merkezinde Kürdistan’ın bulunduğu bölgemizde savaşın başta Kürt halkı olmak üzere halklar üzerindeki yıkıcı sonuçları ağırlaşıyor. Ukrayna’dan Yemen’e, Lübnan’dan Kafkasya’ya savaş ağırlaşarak sürüyor. Halklar, yaşadığı ağır can ve mal kaybı altında nefes almakta zorlanıyor. Barış, halklar için ekmek ve su gibi yaşamsal bir ihtiyaç haline gelmiş.

Sömürgeci rejimlerin halkımıza özellikle yüzyıllık mücadelede ağır bedellerle ulaştığı kazanımlarına dönük saldırıları sürüyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Özerk Rojava Yönetimi’nin statüleri büyük tehdit altında. Türkiye Efrin, Azez, Serêkanî, Girê Sipî’de fiilen ve resmen kendi idari, eğitim sistemini uyguluyor. Baskılara, işgal içinde işgallere şimdi su silahı da kullanılıyor. Türkiye Fırat nehri  üzerinde kurduğu denetimle Rojava özellikle Haseki kenti halkını susuzlukla tehdit ederken, İran aynı süreçte Küçük Zap suyunu Güney Halkına karşı silah olarak kullanıyor.

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) kendini, dünya halklarının emperyalist savaşa karşı barış ve kapitalist sömürüye karşı sosyalizm mücadelelerinin bir bileşeni görür ve tüm gücüyle bu mücadeleyi büyütür.

KKP, halkımızın sömürgecilerin dayattığı savaş siyasetine karşı onurlu ve kazanımları içeren barış için mücadele eder. Savaşların ana kaynağı kapitalizme karşı sosyalizm uğruna mücadeleyi geliştirir.

Son haftalarda Kürt siyasetinde yaşanan ve başta iki parçadaki statüye dayalı kazanımlar olmak üzere halkımızın kazanımlarına ciddi zarar verecek olan Birakujî tehlikesine karşı Kürt parti ve hareketlerini sorumlu ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir