6 Mayıs 1972'de idam edilen 68 kuşağının ve THKO’nun önder liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanların 48. yıldönümü. Onları sevgi ve saygıyla anıyoruz.

6 Mayıs 1972’de idam edilen 68 kuşağının ve THKO’nun önder liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanların 48. yıldönümü. Onları sevgi ve saygıyla anıyoruz.

İçinde THKO’da olmak üzere 68 kuşağının oluşturduğu örgütlerin bütünü, Kürt/Kürdistan ve sınıf mücadelesinde emperyalizme ve kapitalizme karşı olmasının esası içinde sosyalizmi hedefleyen devrimci bir bakışa sahiptiler. Bu yüzden yargılandılar ve idamlarla, işkencelerle ve orantısız güçlerle katledildiler.

THKO önderleri; gerek anti-emperyalist, anti-kapitalist bir devrimci mücadele yaklaşımı içinde sürdürdükleri duruş ve mahkemedeki savunmalarıyla gerekse de idama giderlerken Kürt halkının siyasal hakları yönünde haykırışları ile geçmişten devrimci kopuşun geleneğini yaratanlardır.

Gün; devrimci siyasal güçlere düşen görev THKO önderlerinin iz bırakan devrimci geleneğine sahip çıkarak emperyalizme-kapitalizme ve TC’nin sömürgeciliğine karşı tutum alma temelinde işçi sınıfının siyasal kavgasını sosyalist iktidara doğru büyütme günüdür!

Kürdistan komünistleri olarak “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi” diyerek ölümü kucaklayan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanların bize bıraktıkları devrimci mirasa sahip çıkarak mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir