11 Ağustos 1986’da Filistin ulusal özgürlük mücadelesinde yitirdiğimiz yoldaşımız Teğmen Ali'yi - Cevat Saim Çelen’i sevgi ve saygıyla anıyoruz.

11 Ağustos 1986’da Filistin ulusal özgürlük mücadelesinde yitirdiğimiz yoldaşımız Teğmen Ali’yi – Cevat Saim Çelen’i sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Devrimci-sosyalist geleneğe sahip bir ailenin çocuğu olarak Cevat Saim Çelen yoldaşımız 1961 yılında Antalya Gazipaşa’da doğmuştur. Orta ve lise öğrenimini doğum yeri olan Gazipaşa’da tamamladıktan sonra Eğitim Enstitüsünden öğretmen olarak mezun olan Cevat Saim Çelen 1978 yılında THKO/MB saflarında örgütlü sosyalist mücadeleye başlamıştır.

Cevat Saim Çelen örgütlü bir kadro olarak; gerek öğretmen hareketi içinde gerekse de sınıf mücadelesinin verildiği tüm alanlardaki aktifliği nedeniyle defalarca gözaltına alınıp yakalanması, düşmana sır vermemesi, rejim güçlerinin gözüne batması nedeniyle koşullar giderek yoldaşımız yönünde zorlaşmaktaydı. 12 Eylül faşist askeri darbesiyle birlikte öğretmenlikten atılması ile arananlar listesi içinde olması gibi zorunlu koşullardan dolayı parti kararıyla yurtdışına çıkar.

Filistin halkıyla enternasyonalist dayanışma eyleminin pratikte uygulanması amacıyla parti tarafından Ortadoğu’ya gönderilen Cevat Saim yoldaşımız için nerede olduğu değil ne için olduğu önemliydi! Sahip olduğu devrimci mücadeledeki kararlılığı, örgütlü çalışma disiplini ve aktifliğini bulunduğu bütün ortama taşıma özelliğinden ötürü Filistinliler içinde de gönüllere taht kuran yoldaşımız hala Teğmen Ali olarak saygıyla anılmaktadır.

TKEP-KKP üyesi Cevat Saim Çelen (Teğmen Ali) 34 yıl önce İsrail savaş uçaklarının bombardımanında Baalbek‘teki Filistin mevzilerinde ebedileşti. Yoldaşımızın mücadelesi ve anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir