Roboski katliamı, halkımıza, ulusal özgürlük ve bağımsızlığını arayan halkımıza, öyle ki parçalanmış ülkesinin tam da üç parçasının kesiştiği noktasından en modern savaş araçları olan F-16’larla verilmiş bir gözdağıdır ve mesajlarla yüklüdür!

28 Aralık 2011 tarihinde, Türk savaş uçaklarınca 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak imha edilmesi rejimin mesajlarıyla yüklü bir katliamdır. Roboski iddia edildiği  gibi “operasyon kazası” asla değildir. Böyle olduğu içindir ki dehşet verici katliam yaşandığı halde TV kanalları ve gazeteler olayın üzerinden 12 saat geçtikten ve Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde doğrulandıktan sonra yayınlanmasına izin verilebilmiştir.

Kürdistan halkları, Roboski katliamını ve Türk rejiminin savaş uçaklarıyla vermek istediği mesajını asla unutmayacaktır. Unutturmayacağız!

Katliam rejimin mesajlarıyla yüklü olduğu için dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan; 29 Aralık’ta cenazeler defnedilirken yaptığı ilk açıklamada: “40 kişilik bir grubun olması daha önce Gediktepe ve Hantepe baskınlarında silahların katırlarla taşınmasını hatırlatıyor. O zaman da niye bunlara müdahale edilmemişti denmişti”! Bir gün sonra 30 Aralık’ta ise Erdoğan bu konuda bir adım daha atarak, “Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesine bu konudaki hassasiyeti nedeniyle medyaya rağmen teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı! Başbakan, katliam sonrası Genelkurmaya “hassasiyetleri nedeniyle teşekkür” eder! Mesele yoruma gerek olmayacak kadar açıktır!

Soruşturma kapsamında 17 muvazzaf askere ise katliama neden oldukları bombardımandan değil de “sınır ticaretine göz yumdukları” gerekçesiyle görevi ihmalden soruşturma açıldığını; hatta dönemin Gülyazı Tugay Komutanı Abdullah Paşa’nın katledilenlerin yakınlarına, Bunu unutun. Kazaydı. Devlet kaza yaptı. Kapatın. Diyelim ki ben yaptım, ne olacak? Siz devlete karşı ne yapabilirsiniz ki? Ben öldürdüm, Burada yaşayan her kim kaçakçılık yaparsa gerekirse bir daha öldürürüm”  diyerek mesaj yüklü ve fütursuzca gözdağı vermeyi sürdürdüğü görülür.

Roboski katliamı davası; hükümet, meclis, insan hakları komisyonu, sivil ve askeri yargı ile Anayasa Mahkemesi arasında dolaştırıldı ve sonunda hepsinin işbirliği ile 7 Ocak 2014’de Askeri Mahkeme aracılığıyla karanlığa gömülmek istendi! Ama halklarımız Roboski katliamının karanlığa gömülmesine asla izin vermeyecektir.

İnsanlarımızın katledilmesinin 6. yılında yaşamını yitirenlerin anıları karşısında bir kez daha saygıyla eğilirken, Roboskili ailelerimizin acılarını paylaşıyoruz. Roboski katliamı “kaza” değildir, sorumlusu Türk rejimidir ve er geç hesap verecektir.

28.12.2017

ÖZGÜRLÜK VE SOSYALİZM PARTİSİ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir