10 Mart 2017 yılında bir trafik kazası sonucu yitirdiğimiz Murat yaman yoldaşımızın ebedileşmesinin 4. yılında özlem ve sevgiyle anıyoruz.

10 Mart 2017 yılında bir trafik kazası sonucu yitirdiğimiz Murat yaman yoldaşımızın ebedileşmesinin 4. yılında özlem ve sevgiyle anıyoruz.

Murat Yaman yoldaş Malatya’ya bağlı Doğanşehir ilçesi köylerinden Kel Halil Köyünde 4 Nisan 1965 yılında doğar. Kürt ve Alevi Balyan Aşiretine bağlı köylerin çoğunluğunda olduğu gibi Kel Halil köylüsü de devrimci, ilerici öz taşıyan yerlerimizden birisidir. Bu özelliğinden ötürü yoldaşımız da çok genç yaşta devrimci mücadele saflarında kavgaya atılır.

Devrimci kişiliğinin oluşmasında yadsınmaz izleri olan dayıları Hüseyin ve Mehmet Elmas yoldaşlar gibi Murat Yaman yoldaş da yaşamı boyunca devrimci mücadeleden ayrılmadı. Mücadelenin tüm zorluklarına göğüs geren yoldaşımız TKEP’te sürdürdüğü devrimci mücadelesini KKP saflarında devam ederken hayata, sevdiklerine, yoldaşlarına ve komünist kavgasına veda eder.

Murat Yaman; kendi köyüne yakın bir yerde elim bir trafik kazası sonucu yitirdiğimizde ÖSP Merkez Disiplin Kurulu üyesi bir yoldaşımızdı.

Kürdistan’da komünizm mücadelemizde yaşatarak unutmayacağımız Murat Yaman yoldaşımızın anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir