Kürt ulusal lider Mela Mistefa Barzanî 01.03.1979’da sonsuzluğa göç etti. Aramızdan ayrılışının 42. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Kürt ulusal lider Mela Mistefa Barzanî 01.03.1979’da sonsuzluğa göç etti. Aramızdan ayrılışının 42. yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Barzani, Kürt halkının ulusal bağımsızlık mücadelesinin sembol ulusal liderlerinden biri olarak her daim Kürdistan halklarının özgürlük kavgasında yaşayacaktır.

Mela Mistefa Barzanî’yi sembol ulusal liderlerden biri yapan belli başlı değerlerden bazıları;

Öncelikle Barzani’nin, “benim mezarım kahraman adsız Peşmergelerin mezarlarından ne küçük ne de büyük olsun” vasiyeti çok önemli bir değerdir sahiplenip geliştirilmelidir. Bir ulusal liderin bu vasiyeti nadirdir.

Barzani ailesi ve özelde Mela Mistefa Barzanî, siyasal çizgilerini küresel-bölgesel rüzgâra göre belirlemediler. Sosyalizm küresel olarak en güçlü olduğu yıllarda yani 1946’da kurulan KDP milliyetçi muhafazakar programı belirlemiş ve halen aynı çizgiyi sürdürüyor.

Ayrıca şu da önemlidir, otonomiyi savunduğu yıllar dahil Barzani ve KDP kendilerini asla Irak’î görmemiş, fiilen bağımsızlık hedefine göre konumlanmışlardır. Bu duruşlarını da korumaktadırlar.

Yaşamını özgürlüğün sembolü Kürdistan dağlarında mücadeleyle geçiren, kendisine ihtiyaç duyulduğunda Mahabad Cumhuriyeti’nin savunmasında Peşmergeleriyle yer alan ve asla ulusal davada asla geri adım atmayan Mela Mistefa Barzanî’yi Kürdistan halkları unutmayacak!

01.03.2021

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir