Kuzey Kürdistanlı komünistler yeni bir süreç başlatmaya hazırlanıyor. ÖSP, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi İkinci Kongresi’nin aldığı karar gereğince ve KKP (Kürdistan Komünist Partisi) Yedinci Kongresi’nin de onayladığı “KKP ve ÖSP’nin örgütsel bütünlük sağlayarak ülkede yasallaşması ve Partiya Komunist a Kurdistan ismini alması” hedefi doğrultusunda çalışmalar ve tartışmalar sürdürülüyor.

19 Ağustos 2017 cumartesi günü bir toplantı gerçekleştiren İsviçre’deki KKP ve ÖSP’liler; devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular, açılış konuşması yapıldı ve daha sonra gündemdeki maddeler ele alınarak, meseleler ve sorunlar tartışıldı ve yeni sürece hazır olduklarını ve gereğini yapacaklarını vurguladılar. Yaklaşık 30-40 kişinin katıldığı toplantıda ağırlıklı olarak örgütsel sorunlar ve yeniden yapılanma (reorganizasyon), Partiya Komunist a Kurdistan adına ülkede yasallaşma, Güney Kürdistan Bağımsızlık referandumu ve burada göçmen olmalarından kaynaklı olarak yerli devrimci, demokratik yapılar ve sendikalar ile ilişkiler değerlendirildi.

Yeni dönem ve süreç için yönetim gençleştirildi. Kürdistan davası, demokrasi ve sınıf mücadelesi için gençleri göreve davet eden parti aktivistlerinden Osman Rumi “Kuzey Kürdistan Komünistleri’nin yaşadığı bu yeni süreçte gençlerin daha aktif bir şekilde yönetim kadrolarında yer almalarının sevindirici olduğunu” belirterek “Bizler, Avrupa’da örgütlü olduğumuz diğer ülkelerinde de bu yöntem ve usulle hareket ederek toplantılar yapacağız ve sürece cevap vermeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Toplantının içeriği ve üzerinde hemfikir olunan konu; “Kürdistanlı komünistler olarak, KKP- ÖSP’dir tersinden ÖSP- KKP’dir anlayışı doğrultusunda hareket ederek, bu gelenekte her iki yapının tüzüksel ve programatik birliğini sağlayarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve süreç içerisinde yapılarımızın birlikteliğini gerçekleştireceğiz. Bu zaman diliminde tartışarak, görüş alış-verişinde bulunarak en uygun zamanda birliğimizi, beraberliğimizi gerçekleştirerek bu kavgada daha derli – toplu, güçlü ve istikrarlı bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde yapılan açıklamalar ve tartışmalardan sonra herkese başarılar dilendi ve toplantı sona erdi. 20.08.2017

Aktaran: Hurşit KAŞIKKIRMAZ

Toplantıdan kareler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir