Yıllardır rejimin saldırılarına karşı demokratik zeminde direnen eğitim emekçileri başta olmak üzere, kamu emekçileri hükümetin yeni bir saldırısına uğradı.

On beş bin civarında eğitim emekçisinin KHK ile meslekten ihraç edileceği en yetkili ağızlardan dile getirildi. Görülüyor ki, Türk rejiminin, dışarıda da içerde de asıl hedefi, Kürtler. Sınır ötesinde “IŞİD’i vuruyorum” perdesi altında Kürtler hedefte. İçerde darbecilere bir tokat, yurtsever, demokrat, sosyalistlere ise iki tokat misali yine Kürtlere kapsamlı bir saldırı geliştiriliyor. Tıpkı yapılan askeri darbelerin icraatları gibi, ilk beyan ve saldırılardan hemen sonra asıl saldırı halkımıza ve ilerici, demokratik dinamiklerine yapılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da, “terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu belirlenen öğretmenler için de FETÖ’cülere uygulanan prosedürün izleneceği” açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Aynı süreci PKK terör örgütünün kamu kuruluşları içindeki destekçileriyle ilgili de yürütmeye başladık” beyanı eklenince hazır kıta bekleyen Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bilumum gerici odaklar harekete geçti. Ezici çoğunluğu Kürt olan 11 500 yurtsever, ilerici, sosyalist öğretmen açığa alındı. Bu rakamın daha da artarak 14 bini geçeceği söyleniyor. Çünkü eğitim emekçilerine saldırıyı, kamu alanındaki diğer emekçilere saldırının izleyeceği görülüyor. Önce açığa alınacaklar ardından Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edileceklerini bizzat Başbakan tarafından açıklanmış oldu.

Eğitim emekçilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Meslekten ihraç edilen öğretmenler görevlerine iade  edilsin.

Eğitim emekçileri yalnız değil.  Geliştirecekleri demokratik direniş ile dayanışmayı geliştirelim. 08.09.2016

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir