Bugün 25 Kasım, kadına yönelik şiddetle mücadele günü!

Bugün kadınlarımızı bulundukları her yerde kadına şiddete hayır demek için tepki vermeye, tepkisini yüksek sesle paylaşmaya çağırıyoruz.

Bugün “kadına şiddete karşıyım” diyen her erkek kadınlarla birlikte şiddete karşı haykırmaya, kadınların tepkilerine ortak olmaya çağırıyoruz. Unutmayalım ki kadına şiddet uzaydan, belirsiz mahlûklardan değil erkekten geliyor üstelik de en yakınındaki erkekten yani eşinden, sevgilisinden, babasından, kardeşinden geliyor! Tam da bu nedenle erkekler bugün kadınlarla birlikte omuz omuza olmalıdır.

Ve önemlisi ÖSP olarak diyoruz ki; “cennet kadının ayağının altındadır” diyen ey mütedeyyinleri; sabah akşam “kadın haklarına saygılıyız” diyen liberalleri ve hatta “kadın- erkek her alanda eşittir eşit olmalıdır” diyen sosyalistleri inançlarına ve söylemlerine uygun pratik davranış almaya çağırıyoruz.

AKP hükümetine ise çağrımız şudur; dünyanın en büyük köprü, havaalanı, camisi vb yapmakla övüneceğine her gün büyük kahır içerinde izlemek zorunda kaldığımız kadın cinayetlerine, kadına yönelik tecavüze, saldırganlığa karşı adım at! 25.11.2017

Kadına şiddeti lanetliyoruz!

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir