İzmir’de Seferihisar merkezli meydana gelen 6.9’luk depremde Türkiye'de 17 binanın çöktüğünü, 26 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 831 kişinin de yaralandığı, Yunanistan'ın Sisam adasında ise bir kilise ve 50'ye yakın evin yıkıldığı, 17 ve 15 yaşlarındaki iki lise öğrencisinin öldüğünü öğrenmiş bulunuyoruz.

İzmir’de Seferihisar merkezli meydana gelen 6.9’luk depremde Türkiye’de 17 binanın çöktüğünü, 26 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 831 kişinin de yaralandığı, Yunanistan’ın Sisam adasında ise bir kilise ve 50’ye yakın evin yıkıldığı,  17 ve 15 yaşlarındaki iki lise öğrencisinin öldüğünü öğrenmiş bulunuyoruz. 

Kürdistan Komünist Partisi olarak, Ege’de meydana gelen depremden dolayı her iki yakada yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Can kaybının daha fazla artmamasını umuyoruz.

Türkiye ve Kürdistan’ın önemli deprem kuşağı üzerinde yer aldığı biliniyor. Bilim insanları olası bir depremin yıkıcı etkisini defalarca anlattılar. Bilim insanlarının deprem konusundaki ciddi uyarılarına rağmen hükümetler öteden beri ciddi önlemler almamıştır. Yeterli önlem ve tedbirler alınmış olsaydı depremin etkisi bu kadar yıkıcı olmayabilirdi.

Partimiz; doğal afetleri de tıpkı yoksulluk gibi kader olarak görmemektedir. Çünkü insana dair yatırımın esas alınmadığı, kâr amaçlı toplum düzeninde deprem ve deprem gibi doğal afetlerin en çok yoksulları etkilediği açıktır. Buradan hareketle partimiz;  yetkilileri olası yani afetlere karşı gerekli önlemleri hızla almaya çağırır.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir