Adıyaman işkence merkezinde faşist cellâtların bütün ağır yaptırımlarına direnerek ser verip sır vermeyen yoldaşımız Halil ULUĞ’dan yoksun bırakılmamızın 40. yıldönümündeyiz!

Adıyaman işkence merkezinde faşist cellâtların bütün ağır yaptırımlarına direnerek ser verip sır vermeyen yoldaşımız Halil ULUĞ’dan yoksun bırakılmamızın 40. yıldönümündeyiz!

K. Kürdistan’da çoğunlukla asimilasyonun bir parçası olarak kullanılan yatılı bölge okullarından biri olan Adıyaman Yatılı Bölge Okulu bu kez Kürtlerin, devrimcilerin, sosyalistlerin canını almanın merkezi haline getirilmişti!

“Pirin Palas” ismi verilen bu yerde ağır işkencelerle 16 Mart 1981 yılında yoldaşımızı katlederek bizlerden koparan 12 Eylül askeri faşist cuntasının işkencecilerini ve tüm sorumlularını bir kez daha lanetliyoruz!

1960 yılında Adıyaman’a bağlı Besni ilçesinin Kevcali köyünde yoksul bir çiftçi ailesinin en küçük oğlu olarak dünyaya gelen Halil ULUĞ yoldaş devrimci mücadeleyi daha örgütlü sürdürme kararı alarak Birlik Yolu ve (GEP) Genç Emekçiler Birliği’nin örgütlenmesinde aktif görev alır. O genç yaşına rağmen sahip olduğu yüksek sorumluluk duygusu ve kararlılığının neticesinde kısa zamanda öne çıkmasından dolayı TKEP KÜRDİSTAN ÖZERK ÖRGÜTÜ Gölbaşı Mahalli Komitesi üyeliği ile Gölbaşı Komsomol sorumlusu görevlerini de üstlenir.

12 Eylül askeri darbesinin, devrimci mücadelenin çalışma alanını oldukça daraltmasına rağmen görev ve sorumluluğunun bilincinde olan bir kadro olarak Halil ULUĞ yoldaş o koşullarda bile aktif çalışmasından asla geri durmamıştır. Ama 1981 yılı Şubat’ında yakalanır ve 16 Mart günü de katledilir!

Zaman, Kürdistan komünistleri olarak bizleri Halil yoldaşımızdan 40 yıldır yoksun oluşumuza belki alıştırabilir, ama asla unutturamayacak! 16 Mart 1981 yılında katledilen Halil yoldaşımızı büyük bir özlem ve saygı ile anıyor, komünist mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir