Bildiriyi verdiğimiz bir bakkal yıkım kararına sert tepki göstererek “şu bildirilerden bana da verin dağıtayım” dedi ve aldı. Okuma yazması olmayan kadınlar bildirileri “niha bidin ê li mal bixwînin” diyerek alıp eve götürdüler.

Kısa süre önce aynı mahallelerde afişleme yapmıştık. Dün ise bildiri dağıttık.

Önce Mıhemmed Dayı’nın kafesinde çay içtik, hal hatır sohbet ettik, mahalle hakkında bilgi aldıktan sonra bildiriyi dağıtarak mahalleye indik.

Bildiri dağıtımını iki mahallenin sokak ve caddelerinde dağıtmakla yetinmedik. Sokak sokak, ev ev bildiri halka ulaştırıldı. Kapalı kapıların altından bildirileri bıraktığımızda biz daha uzaklaşmadan kapıyı açıp “biz evimizin yıkılmasına karşıyız” diyerek bildiriyi sahiplendiklerini gördük. Bildiriyi verdiğimiz bir bakkal yıkım kararına sert tepki göstererek “şu bildirilerden bana da verin dağıtayım” dedi ve aldı. Okuma yazması olmayan kadınlar bildirileri “niha bidin ê li mal bixwînin” diyerek alıp eve götürdüler. Kahvede bildiriyi alan gençlerin birlikte okuduklarını izledik.

Bildiri dağıtırken halen afişlerin, esnafın mekanlarında asılı olduğunu gördük.   

Bildiride özetle,

“*Gücünüz birliğinizdedir, birliğinizi korumaya,

*Mesele sadece sizin değil Diyarbakır halkınındır. Dayanışmayı genişletmeye,

*“Yerinde kentsel dönüşüm” talebinizin gerekçelerini ısrarla; halka, sivil, siyasi kurumlara ve Valiliğe taşımaya çağırıyoruz” demiş ve şu çağrıda bulunmuştu:

“Dicle ve Ferit Köşk halkı taleplerinde sonuç almak istiyorsa;

*İki mahalleden Muhtarlar ile kadın, genç, yaşlılardan seçilmiş 15-20 kişilik bir komitenin seçilmesi. Bu komite, çözüm için gerek Diyarbakır sivil ve siyasi kurumlarla gerek vali ve yerel yöneticilerle görüşmeleri sürdürmeli.

*Diyarbakır halkının meseleye seyirci değil sahiplenmesi için sivil, mesleki kurumlar ve siyasi partilerin desteğiyle halkın gündemine taşınmalı”!

KKP Amed İl Örgütü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir