Soykırımın 106. yıl dönümünde katledilen Ermeni ve Süryanilerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Soykırımı lanetliyoruz!

Soykırımın 106. yıl dönümünde katledilen Ermeni ve Süryanilerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Soykırımı lanetliyoruz!

Soykırımdan kurtulanların dünyanın onlarca ülkesine dağıldığı ve buralardaki nüfuslarının kendi ana vatanları Kürdistan ile Anadolu’dakinden kat be kat fazla olan bu iki halkın büyük acılarını paylaşıyoruz.

Türkiye devletini; Ermeni ve Süryani halklarına yapılan soykırımı kabul edip gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Anadolu ve Kürdistan üzerinde halkların, inançların büyük barışı ve birlikte yaşamlarının ilk adımı geçmiş tarihte gerçekleştirilen soykırımları kabul etmekten geçer. Ve Türk ulusunu, Anadolu ile Kürdistan’da Türk olmayan halkların yok edilmesi üzerinden inşa etmeyi planlayan İttihat Terakki’nin tekçi, ırkçı siyasetiyle köklü hesaplaşılmadan bu topraklarda soykırım tehdidi ortadan kalkmaz, halkların birlikte yaşamı sürdürülemez.

İttihat Terakki’nin Türk ulusunun “varlığı ve güvenliği” için; dün Hıristiyan, Musevi yani Müslüman olmayan halkları kendi topraklarında yok etmeyi hedefleyen ırkçı siyasetinin hedefinde bugün Kürt halkı yer alıyor. AKP iktidar yetkilileri de son yıllarda sıkça ve açıkça “ikinci milli kurtuluş savaşını veriyoruz” beyanları; içeride ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Özerk Rojava’da Kürt halkının kazanımlarının yok edilmesinin yanı sıra Kürtlerin soykırımla tehdit edilmesidir.

Kürt halkı, uzun ulusal bağımsızlık mücadelesinin büyük deneyimle KBY ile Özerk Rojava’da halkların ve inançların her alanda eşitliğine dayalı kurduğu birlikte yaşamla, tekçi soykırımcı siyaseti reddetmekle kalmammış bu politikalara karşı halkların ortak mücadele duvarını da örmektedir.

KKP soykırımı insanlık suçu sayar ona karşı mücadele eder.

22.04.2021 Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir