kkp
Siyasetçiden sanatçıya, dini önderlerinden iş insanlarına örgütlü örgütsüz tüm kesimler ve bireyler ile Kürt halkı “Bırakuji 100 yıllık kazanımlarımızın yıkımı olacaktır. HAYIR diyoruz!” sloganı ile derhal harekete geçmeli!

Kürdistan Komünist Partisinden Çağrı!

BIRAKUJî, HALKIMIZIN YÜZYILLIK KAZANIMLARININ YIKIMI OLACAKTIR! HAYIR DİYELİM!

Güney ve Kuzey Kürdistanlı siyasi güçler arasında şu günlerde hatırlamak bile istemediğimiz bir iç çatışma tehlikesi yükseliyor yine! Yaşanması olası yeni bir Bırakuji ağır yıkımlara sebep olacaktır! Kimin haklı kimin haksız olduğu olası ağır sonuçlar açısından önemsiz bir  ayrıntıdır. Biliyoruz ki, Kürdistanlı partiler arasında ne geçmişte yaşanan ne de bugün yaşanacak Bırakujinin galibi olmadı, olmayacakta! Bırakujinin galibi her şart ve koşulda sömürgecilerdir! Çünkü Birakuji ile sadece A veya B partisi ya da yönetimi değil, esas olarak statü kazanılmış en büyük mevziler olan iki parça büyük zarar görecektir. Zaten başta Türkiye olmak üzere, dört sömürgeci devlet, Kürdistan Bölgesi ve Özerk Rojava’nın federal statülerini kabul etmemektedirler. İki parçanın statüsünü Lozan’ı delme adımları olarak görüp yok etmek için tüm ağır fiziki saldırılarda bulunuyorlar. Bu yetmezmiş gibi, Kürt siyasi güçleri arasında  çatışma çıkarmak için çelişkileri körüklüyorlar!

Muhtemel bir Bırakujiyi engellemek için Kürdistan’ın dört parçasında ve diasporada halkımız ile dostlarımız bugün konuşmaktan çok acilen aşağıdaki somut talep ve hedefler ile harekete geçmelidir.

I – Siyasetçiden sanatçıya, dini önderlerinden iş insanlarına örgütlü örgütsüz tüm kesimler ve bireyler ile Kürt halkı “Bırakuji 100 yıllık kazanımlarımızın yıkımı olacaktır. HAYIR diyoruz!” sloganı ile derhal harekete geçmeli!

II – Taraflar üzerinde, demokratik baskı kurulmalı ve bu organize mekanizmalarla sürekli kılınmalı. Hedef, gerilimi düşürmek ve tarafların birbiriyle temas kurarak diyalog kurmalarını sağlamak olmalıdır.

III – Kürt siyasi kadroları birbirini eleştirirken kriminal kavramlarla tanımlamaya kesin bir tutumla  son vermelidir.

IV – Her kesimden Kürt basınının, sömürgecilere karşı kullandığı dili birbirine karşı ve özellikle Kürt siyasi hareket ve bireylerine karşı kullanmamalı. Bugüne kadar kullanılan ve zarar vermekten başka hiçbir şeye yaramayan yıkıcı dil mahkûm edilmelidir!

V- Bölgesel ve küresel Kürt dostları, taraflar arasındaki gerilimin nedenlerini taraflarla birlikte istişare ederek, ulusal kazanımları esas alan çözümler üretip Bırakuji engellenmelidir! Bizler parti olarak bütün bu çabaların aktif bir parçası olacak ve çalışmaların içinde olacağız!

Kürdistan Komünist Partisi

16.08.2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir