ÖSP genişletilmiş MYK toplantısı başarıyla sonuçlandı!

ÖSP MYK’sı, örgütsel ve son politik gelişmeler ağırlıklı bir gündemle toplandı. Süren tartışmaların ardında önemli sonuçlara ulaşıldı.

I – Örgütsel meselelerin ağırlıkta olduğu toplantıda verimli ve derinlikli bir tartışmanın ardından önemli sonuçlara varıldı.

II – Siyasal süreçle ilgili yapılan tartışmalarda aşağıdaki sonuçları kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz.

*Partimiz, halkımızın dört parçada yükselen ulusal özgürlük mücadelesini özelde de Doğu Kürdistan’daki halkımızın özgürlük mücadelesini selamlar.

*Türk devletinin, hangi gerekçe ile olursa olsun Cerablus kenti üzerinden Rojava Kürdistan’ında işgale girişmesi kabul edilemez. İşgali, Rojava Kürdistan’ının coğrafik birliğine bir saldırı olarak görür ve halkımızı, halklarımızı bu işgale karşı ortak tutumla karşı çıkmaya çağırır. Türk devletini zaman geçirmeden Rojava Kürdistan’ından geri çekilmeye çağırır.

*AKP’nin, 15 Ağustos başarısız darbe girişimi ardından Kemalizm temelinde Balyozcu, Ergenekoncu ırkçılar dahil ulusalcılarla Kürdistan meselesi karşıtlığı temelinde uzlaşması ve siyaset alanında da CHP, MHP ile yeni bir milliyetçi cephe kurmasını tehlikeli bir yönelim olarak görür. Başta halkımız ve Kürdistan ulusal demokratik güçleri olmak üzere tüm özgürlük ve demokrasi güçlerini bu yeni milliyetçi cepheye karşı ortak mücadeleye çağırır. Nasıl ki Türk rejim partileri, 15 Temmuz sonrası hızla “milli mutabakat” temelinde ortalaştılarsa, Kürdistan ulusal demokratik güçlerini de hızla parti çıkarlarını geride bırakarak ulusal demokratik çıkarlar temelinde ortaklaşmaya çağırıyoruz.

*CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konvoyuna yapılmış olan silahlı saldırıyı kınar. Ayrıca bu saldırıyı CHP’nin Türk ırkçı milliyetçi cephesinden çekilmesi değil tersine yer almasını pekiştirmeye yaradığının altını çizer yanlış bulur.

*Türk devletinin, sınır ötesi işgallerle ve içerde yoğunlaştırılmış askeri operasyonlarla ne dışarıda ne de içeride Kürt ulusal özgürlük mücadelesini bastıramayacağının altını çizer. İçerde akan kanın durması ve sivil demokratik çözüm için bir an evvel siyasal çözüme dönmeye çağırır.

*KCK’yi, bizzat son açıklamasından hareketle başta kent merkezli araçlı bombalama eylemlerine son vermek olmak üzere silahlı mücadeleyi durdurarak siyasal çözümün yolunu açmaya çağırır.

*Bölgede ağırlaşan savaş koşullarında, dört parçada halkımız lehine doğan büyük fırsatları değerlendirme için Ulusal Kongre’nin zaman geçirilmeden toparlanması gerektiğinin altını çizer.

*Gerek küresel planda gerekse ülkemizde, sermayenin esneklik adı altında işçi ve emekçilere yönelik artan saldırılarına karşı işçi sınıfını ve devrimci, sosyalist güçleri mücadeleye çağırır.  28.08.2016

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir