Bugün saat 17’de KKP “Emek Kampanyası” çerçevesinde bu kez Bağlar ilçesi ana caddede ve Sakarya caddesinde “İş-Ekmek-Özgürlük” başlığını taşıyan ve “İş, İş, İş, 6 Saatlik, İş Herkese İş” ana talebi dile getiren bildiriyi dağıtmaya başladık.

Bugün saat 17’de KKP “Emek Kampanyası” çerçevesinde bu kez Bağlar ilçesi ana caddede ve Sakarya caddesinde “İş-Ekmek-Özgürlük” başlığını taşıyan ve “İş, İş, İş, 6 Saatlik İş, Herkese İş” ana talebi dile getiren bildiriyi dağıtmaya başladık.

Bildiri dağıtımında dört ana temayı işledik propaganda da;

*“İş, İş, İş, 6 Saatlik İş, Herkese İş” sloganıyla işsiz gençlere ve kadınlara hitap edildi. “İş saatleri düşürülsün herkes çalışsın” sloganı gençlerde büyük ilgi görüyordu.

*“Kadınlara eşit çalışma hakkı” ve “kriz koşullarında kadın iş gücü bile olamıyor” propagandası kadınlarda ciddi karşılık buluyordu.

*“Çeteye, mafyaya ve ilişki içerisindeki siyasetçilere paket paket, kutu kutu dolar, esnafa 5 bin lira sadaka. Olur mu?” dediğimizde esnaflardan “olmaz, zaten o 5 bin lirayı da vermediler” yanıtı geldi.

*“İzmir’de tek başına partide bulunan gencecik bir kadını ‘en erkek’ ırkçı birisi tarafından katledildi. Tek başına savunmasız bir kadını katletmek hangi kültür ve ahlakta var. Lanetliyoruz” propagandası da başta kadınlar olmak üzere herkesçe lanetlendi.

Ve elbette Kürtçe propaganda çok etkileyiciydi.

Bir buçuk saat süren ve artık bitmek üzereyken önde dağıtan yoldaşları iki Bekçi durdurmuş “dağıtmayın ekip çağırdık bekleyin” demişler. Arkadan gelen KKP Genel başkanı Sinan Çiftyürek ve diğer yoldaşlar yanlarına geldiler. Çiftyürek, bekçilere “siz bildiri dağıtımımızı durduramazsınız yanlış yapıyorsunuz. Biz bildirimizi dağıtıyoruz ekip gelsin ben buradayım. Haydi yoldaşlar ne duruyoruz kalan bildirileri de dağıtalım” dedi ve yoldaşlar kalan az sayıdaki bildirileri de 5-10 dakika içinde dağıtıp geldiler. Bizleri ilgiyle izleyen halk hem daha fazla bildiri almaya başladılar hem ayrıca KKP’lilerin, bekçilerin “dağıtmayın” tutumunun yanlış olduğunu belirtip dağıtmaya başlamalarını sevinçle karşıladılar. Çiftyürek bekçilerle beklerken polis ekipleri de geldi.

Bekçilerin cehaletini aynı şekilde polisler de sergiledi. “Dağıtma izniniz var mı? Bir kuruma başvurdunuz mu?” vb. sorular… Tane tane “Biz bir partiyiz bildiri için izin almayız. Bildiride toplatılmaya neden olacak bir şey varsa bu basın savcısının sorumluluk alanıdır. Bildiri daha matbaadan çıkmadan basın savcısına Matbaacı tarafından verilir. İki ay önce çıkan bu bildiriyi önce 4 Haziran Gazeteciler Cemiyetinde ki basın açıklamamızda basına ve de sizlere verildi. Neden şimdi bizi bekletiyorsunuz. İki gün önce Yenişehir’de dağıttık biliyorsunuz. Sizin göreviniz bizi engellemek değil güvenliğimizi sağlamaktır. Bugün Diyarbakır’da AKP hatta CHP, SP… Yöneticileri bildiri dağıtsa siz durdurmak bir yana yanlarına gidebilir misiniz?”… diye polislere soruldu.

Sonuç, belli bir bekleyişten sonra “tamam” deyip gittiler.

Biz polis ekipleriyle beklerken esnaf kendi dükkanlarından bize su ve çay getirerek dayanışma gösterdiler.

Kısacası bir Mürteza bekçi olayını da Bağlar Sakarya caddesinde yaşadık.

Kampanyaya devam…

18.06.2021

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Diyarbakır İl Örgütü…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir