ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek

2017 yılı başta Güney Kürdistan olmak üzere halklarımız için zafer ve yenilgilerin bir arada yaşandığı bir yıl oldu. 25 Eylül bağımsızlık referandumu ile tarih yaratan halklarımız bölgede depreme neden olurken çok geçmeden İran ırkçı rejimince kurgulanan, diğer sömürgecilerce desteklenen 16 Ekim yıkımını yaşadı. Doğu Kürdistan, ulusal özgürlük mücadelesinde yeniden dirilirken, Rojava statü kazanma mücadelesinde yol aldı. Kuzey parçasında taş çatlatan sessizlik devam ediyor!

Başta Güneydoğu Asya ülkeleri olmak üzere, Dünya işçi sınıfı özellikle de kadın ve genç işçiler, 200 yıl öncesinin vahşi kapitalizm koşullarında ayakta kalma mücadelesi verdi. Teknolojinin sağladığı büyük ilerlemeye rağmen sermayenin; uzun çalışma saatleri, sendikasızlık ve düşük ücretteki ısrarına emeğin örgütsüzlüğü eklenince, 2017 yılında ağır sorunlar yaşadı.

2018 yılında;  

İnanıyoruz ki halklarımız bağımsızlık yolunda yeni hamlelerle; Bölgede emperyal hesaplar peşinde koşan ve “bağımsız Kürdistan’ı engelledik” diye övünen İran ile Türkiye devletinin hesaplarını bozacaktır. Kuzey Kürdistan’da halkımızın, siyasetimizin, ulusal ittifak yolunda yeni adımlarının da katkısıyla mücadeleye ivme kazandıracağına inanıyor ve bunun mücadelesini vereceğiz.  

Halkımız/halklarımız, önce küçücük Kobanê’de IŞİD işgaline karşı savaşta, sonra daha çaplı daha tarihsel önemde bir adım olarak Güney Kürdistan’ın 25 Eylül bağımsızlık referandumunda ülkesel, yurtsever duruşla; “kültürümüz, tarihimiz, acılarımız, sevinçlerimiz aynı kaynaktan/ aynı coğrafyadan akıp geldiği” bilinciyle parti ve paçalar üstü sergilediği ortak yurtsever tutumun yarattığı siyasal iklimde, parçalar üstü ulusal ittifakın da güçleneceğine inanıyor ve bu mücadelenin bir parçası olacağız.

2018 yılının, Dünya işçi sınıfının ve dünya komünist hareketinin, küresel kapitalizme ve dikta rejimlerine karşı başkaldırı yılı olması diliyor ve Diyarbakır merkezli Kürdistan’dan katkı koymakla bu mücadelenin bir parçası olacağız. İran halklarının Mollaların dikta rejimine karşı son dört günden beri gelişen başkaldırısını selamlıyor.

2018 yılının; milyonlarca Kürdistanlının varlığını bile halen resmen kabul etmeyip dünyada gelmiş-geçmiş en ağır asimilasyon ile eritmeye çalışan ırkçı rejime karşı; yolsuzluk, hırsızlık yapanlara, offshore hesaplara para kaçırtanlara karşı; taciz-tecavüzcülere, kadının giyiminden tahrik olanlara ve onları kollayanlara karşı; tam bir açgözlülükle işçi sınıfına sefalet ücretini dayatanlara karşı… halkımızın, halklarımızın ve işçi sınıfımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin başarılarla dolu mücadele yılı olması dileğiyle herkesin 2018 yılı kutlu olsun! 31.12.2017

 

Sinan Çiftyürek

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Genel Başkanı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir