Katliamda yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz!

Bülent Ecevit başbakanlığındaki DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti eliyle 19-22 Aralık 2000 tarihleri arasında 20 cezaevinde birden başlatılan ve adına “Hayata Dönüş” dedikleri bir katliam yaşandı. Bu katliamda 28 devrimci tutsak yaşamını yitirmiş, yüzlercesi yaralanmıştı.

Devrimci tutsakların F tipi hücrelere karşı başlattığı ölüm orucu direnişini kırmanın yanı sıra cezaevlerinde kalıcı olarak direnişin zeminini ortadan kaldırabilmek için yeni bir cezaevi sistemi yani cezaevi içerisinde ayrıca ceza uygulamasını içeren bir sistem getirmek amacındaydı hükümet. Bu amaçla eş zamanlı olarak 20 cezaevine birden planlanmış saldırılar geliştirildi!

Bugün ise AKP hükümeti, devrimci tutsakların yıllar önce ağır bedellerle yırtıp attığı tek tip uygulamasını yeniden gündeme getirdi. Tek tip uygulamasında, FETÖ bahane asıl hedef devrimci tutsaklara tek tip elbise yeniden giydirilmek isteniyor.

Tek tip uygulamasına “hayır” diyoruz! Devrimci demokrat, sosyalist kamuoyunu tek tip dayatmasına karşı devrimci tutsaklarla dayanışmaya çağırıyoruz.

22.12.2017

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir