KKP olarak; 11 Eylül Devrimi’nin yol göstericiliğinde; Kürt ulusal güçlerimizi birbirinden algıladıkları tehdidi geride bırakmaya, ortak kazanımlarımız adına birlikte adım atmaya çağırıyoruz!

11 Eylül 1961 Güney Kürdistan Devrimi’nin 60. yılı kutlu olsun!

Gerçekleştirilen bu devrim esnasında yaşamlarını yitirenleri saygıyla anıyoruz!

Başta Kürt Ulusal lideri Mele Mustafa Barzani olmak üzere; Kürt ulusal hakların kazanılması ve bağımsız bir Kürdistan’ın kurulmasının yolunun birlikte davranılarak mümkünlüğünü ispatlayan ve 11 Eylül Devrimi ile sömürgeci güçlere yenilgiyi tattıran yurtsever güçlere minnettarız.

Mele Mustafa Barzani Mahabad Kürt Cumhuriyeti’nin yıkılışı sonrasında Peşmerge güçleriyle birlikte Sovyetler Birliği’ne geçer. Iraklı General Abdülkerim Kasım’ın 1958 yılında ülkede darbe yapması sonrası Kürtlerin haklarını tanıyacağı sözü üzerine Barzani Kürdistan’a dönme kararı alır. Ancak Abdülkerim Kasım Kürtler yönünde verdiği sözünü tutmaması üzerine Barzani Kürdistan halkını genel bir ayaklanmaya çağırır.

Kürdistan’ın diğer parçalarında da karşılık bulan, kitleleri ayağa kaldıran 9 yıllık direniş sonucunda sömürgeci Irak devletinin Kürtleri tanıması ve otonomi sağlanmasıyla devrim başarıya ulaşmış olur.

11 Eylül 1961 Devrimi, Kürdistan Federe Yönetimi’nin bugünkü kazanımları elde edilmesinin yolunu açtı!

 Ancak Kürt halkının yüzyıldan beri barışa ve özgürlüğe dair hasreti hala son bulmuş değil!

Sömürgeci rejimler gerek kendi egemenlikleri altındaki parçada gerekse de her iki parçadaki kazanımlarımız konusunda baskı ve katliamlarını arttırarak sürdürmekteler. Sömürgecilerin, öteden beri yeni işgal planları ile sömürgeci tehditlerini ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle derinleştireceklerinin ipuçları görülmeye başlandığı bu anlarda Kürt ulusal güçleri olarak hala birlikte davranma, bu tehditleri ortadan kaldırma yönünde ortaklaşmış değiliz!

KKP olarak; 11 Eylül Devrimi’nin yol göstericiliğinde; Kürt ulusal güçlerimizi birbirinden algıladıkları tehdidi geride bırakmaya, ortak kazanımlarımız adına birlikte adım atmaya çağırıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi-KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir