İsviçre’nin Zurich kentinde KKP (Partiya Komünist a Kurdistan) ve ÖSP (Özgürlük ve Sosyalizm Partisi) taraftarları 07.01.2018 pazar günü iki tane toplantı yaptılar. Birincisi partilerin İsviçre Komitesi öğleden önce toplanarak son dönemler ile ilgili gündemini değerlendirdi. İkincisi ise öğleden sonra bölge toplantısı gerçekleştirerek yeni sürece hazır olduklarını ifade ettiler. Devrim, sosyalizm ve Kürdistan davası şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra, açılış konuşması yapıldı ve daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Her iki toplantının gündem maddeleri olarak özellikle örgütlenme, bölgenin sorunları ve partilerimizin Avrupa ve ülkedeki durumları ve çalışmaları ele alınarak değerlendirildi ve görüş alış-verişinde bulunularak verimli sonuçlara ulaşıldı.

Toplantılarda Kürdistanlı komünistlerin Zurich bölgesinde çalışmalarına hız verecekleri ifade edildi. Ülkemiz Kürdistan’ın içerisinde bulunduğu durum ve statü göz önüne alınarak, yurt dışında ve diasporada gerekenlerin yapılması konusunda üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirme çabası içerisinde olunacağı vurgulandı.

Ayrıca partilerimizin Zurich bölgesi kanadı olarak, burada örgütlerimize maddi ve manevi desteğimizi esirgemeden çalışmalarımızı sürdürerek katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz belirlemesi yapılarak, örgütlenmeye ağırlık verileceği belirtildi.

Partiler içi bazı sorunların da tartışıldığı toplantının ilerleyen bölümünde, KKP ve ÖSP Zurich bölge komitesi seçildi. Katılımcılar komiteye başarılar dileyerek toplantıyı sonuçlandırdılar.

08.01.2018

Aktaran: Hurşit KAŞIKKIRMAZ     

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir