Kürdistan Bayrak Günü
Ala Rengîn’in giderek tüm Kürdistan parçalarında dalgalanması artık kaçınılmaz bir süreçtir. Sömürgeciler artık bunu böyle bilsin! Qadi Muhammed’in dediği gibi “çaresi yok bunun.”

Bağımsızlık mücadelesinin tüm zamanlarında ulusal varlığımızın ve mücadelenin yegâne sembolü olan Ala Rengîn’in, Kürdistan Bayrak Günü kutlu olsun!

Ala Rengîn’in; Kürt Teşkilatı İçtimaliye Cemiyeti, Ağrı (Hoybun), Mahabad, Koçgiri ve Şeyh Said’den bu yana, bağımsızlığın sembolü olarak özgür Kürdistan’da dalgalanması uğruna ölümsüzleşenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz!

Kürdistan bayrağı 17 Aralık 1945 yılında Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde mahkeme binasına asılır. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu,19 Haziran 2009’da aldığı kararla 17 Aralık tarihini Kürdistan Bayrak Günü olarak ilan eder.

Sömürgeci İran rejimince Mahabad Kürt Cumhuriyeti 17 Aralıkta yıkılırken, bu yıkılış aynı zamanda; durmadan büyüyerek bugünlere ulaşan yeni bir mücadelenin fitilini de ateşlemiştir.

Qadi Muhammed’in o gün “Kürdistan bayrağı bir gün, şu anda içinde beni yargıladığınız binanın tepesinde dalgalanacaktır. Ben Kürdistan bayrağını Mele Mustafa’ya teslim ettim. Mele Mustafa onu; dağdan dağa şehirden şehre, ülkeden ülkeye gezdirerek yine Kürdistan’ın yükseklerinde dalgalandıracaktır. Emin olun o gün gelecektir, çaresi yok bunun” dediği gerçek bugün ete kemiğe bürünmüş, bürünecektir.

O yıkılışın tutuşturduğu mücadele fitili Güney Kürdistan’da, Rojava’da bağımsızlığın özgürlük meşalesine dönüşmüş, Ala Rengîn’in Rojhilat’ta, Qadi Muhammed’in yargılandığı binanın tepesinde dalgalanması yönünde de hız kazanmıştır!

13 Eylül 2022’de “Ahlak Polisi” tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Kürt kadını Jina Emînî’nin işkence sonucu katledilmesinden bu yana Doğu Kürdistan ve tüm İran’da başlayan ayaklanma büyüyerek devam ediyor.

Bu direniş Jina Emînî şahsında; sömürgeci Molla rejimine karşı Doğu Kürdistan ve İran halklarının yoksulluğa, sömürüye son verme ve ulusal bağımsızlık mücadelesidir!

Ala Rengîn’in giderek tüm Kürdistan parçalarında dalgalanması artık kaçınılmaz bir süreçtir. Sömürgeciler artık bunu böyle bilsin! Qadi Muhammed’in dediği gibi “çaresi yok bunun.”

17.12.2022

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir