Diyarbakır Surda ve Mardin Kızıltepe’de gerçekleştirilen bombalı eylemlerde çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirdi ve onlarcası yaralandı. Halkımızın başı sağ olsun, yaralılara şifa diliyoruz. Ailelerinin acılarını paylaşıyoruz.

Biz ÖSP olarak; kent merkezlerinde bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen saldırıların yanlış olduğunu daha önce de belirtmiştik. Halkımızın özgürlük davasına zarar verdiğini, sivil demokratik siyasetin önünü tıkadığını, devletin dehşet saçan saldırılarını, bodrumlardaki vahşetini halk nezdinde gölgeleyebileceğini, devletin kendi vahşetini iç ve dış kamuoyunda perdelemenin araçları olarak kullanabileceğini bir kez daha tekrarlıyoruz.

Bu tür eylemler yanlıştır, kınıyoruz. Devletin sürdürdüğü operasyon ve saldırılarına yanıt olarak bu tür eylemler olmamalı, yapanlarada, bu tür eylemlere son vermeye çağırıyoruz. Devletin Yenikapı’daki “Milli İttifak” temelinde gelişen saldırılarına karşın halkımızın meşru demokratik  eylemleriyle meydanlarda yanıt vermelidir.

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP)

11 Ağustos 2016

Em êrêşen li Merdîn û Amede şermezar dikin!

Li navçeya Amede Sûr û li naçeya Merdîne Kiziltepe darxistina çalakên bombeyi de hejmarek zêde welatiyen me mirin û birindar bûn. Sere gele me sağ be,  em jana malbatên kurbaniyan parve dikin.

Em wek Partiyta Azadî û Sosyalîzmê; me berê jî gotibû, li bajarên me teqandina arabeyên bombebar şaş e. Ev êrêşen bi vî rengî  xisarê dide têkoşîna gelî me a azadiye. Pêşiya siyaseta demokratik a sîvil digre û êrêşen dewlata dagirker  e qrêş di tariye de dihêle. Ev çalakiyan, dewleta dagirker jibona li Kurdistane êrêşen xwe zêdetir bike jixwe re dike hincet.

Ev çalakiyên bi vî rengî şaşin û em şermezar dikin. Bersiva operasyonen dewlete dibe ku ne ev çalaknan bin. Em qazi dikin bila ev çalakiyen bombeyi dawî ben. Dibe gelî me bersiva li hember êrêşen dewlete e li ser esasên “Tfaka Milli” li qadan biçalakiyên meşru û demokratik bide.

11 Gelawej 2016

PARTIYA AZADIYE Û SOSYALÎZMÊ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir