4 Eylül 2015 yılında Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (yeni adıyla Kürdistan Komünist Partisi) İzmir İl Başkanımız ve partimizin kurucu üyesi komünist çınarlarımızdan Ape Namık’ı 5. yılında da sevgi ve saygıyla anıyoruz.

4 Eylül 2015 yılında Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (yeni adıyla Kürdistan Komünist Partisi)  İzmir İl Başkanımız ve partimizin kurucu üyesi komünist çınarlarımızdan Ape Namık’ı 5. yılında da sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Mücadelesi ve anısı önünde saygıyla eğildiğimiz Namık Duruk yoldaş her yönüyle; hayata bakışı, davaya yaklaşımı, dava adamlığı düsturuna uygun görev anlayışıyla parti çalışmalarındaki titizliği, dostlarına, yoldaşlarına bağlılık ve hoşgörülü yaklaşımıyla saygı ve hayranlığı hak eden örnek bir yoldaşımızdı.

23 Ocak 1938 Bitlis doğumlu olan Namık Duruk hayatına çok fazla şey sığdırmış yoldaşlardan birisidir. Genç yaşlarda ulusal özgürlük ve sosyalizm mücadelesi içinde yer alan, ama okumayı yazmayı bilmeyen ve bunu ciddi bir eksiklik olarak gören yoldaşımız hızla okuma yazmayı öğrenmiş ve ciddi bir kütüphane düşkünü olmuştur. Gerek Kürdistan ulusal mücadelesine gerekse de sosyalizm mücadelesine ilişkin yoğun ilgisi onu ciddi bir okur ve mücadele adamı yapmıştır.

Namık yoldaş genç yaşlarda Kürdistanlı komünistlerle tanışamamasına hep hayıflanarak yaşamı boyunca hep Kürdistan ulusal mücadelesi içerisinde yer almıştır. Önce DDKD daha sonra ise DEP ve HADEP’te yer alırken çok daha sonraları Kürdistanlı komünistlerin bir neferi olarak ulusal ve toplumsal mücadele bayrağını alanlarda dalgalandırmaya başlamıştır.

Kürdistanlı komünistler olarak Namık Duruk yoldaşımızın, Namık amcamızın alanlarda dalgalandırdığı mücadele bayrağını elden düşürmeden dalgalandırarak O’nu her daim yaşatacağız.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir