Mir yoldaş bugün saat 15:00 civarında bize, tüm dost ve yoldaşlarına veda etti! Ama bize “hoşça kalın ben gidiyorum siz özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yola devam edin” diyerek ayrıldı.

Kürdistan halklarının ve Komünistlerin başı sağ olsun!

MİR ALİ GÖKTAŞ…!

10 Mayıs 1935 – 30 Eylül 2021…

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Parti Meclisi Üyesi,

Kürt halkının büyük Komünist Çınarı,

Cezaevlerinin direnç abidesi ve tutsak yoldaşlarının “Xalo”su,

Özgürlük ve sosyalizm davasının ömürlük yılmaz militanı Mir yoldaş….

Maalesef gece geçirdiği ağır kalp krizini atlatamadı.

Mir yoldaş bugün saat 15:00 civarında bize, tüm dost ve yoldaşlarına veda etti! Ama bize “hoşça kalın ben gidiyorum siz özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yola devam edin” diyerek ayrıldı.

Kürdistan halklarının ve Komünistlerin başı sağ olsun!

En son KKP heyeti olarak 9 Eylül’de köyde kendisini ziyaret etmiştik, iyiydi. “Aman ha havalar soğudu grip vb yakalanma” demiştik.

Mir yoldaş;

Malatya Akçadağ Karapınar Köyünde yoksul bir köylü ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç yaşlarda Demiryollarında işçi olarak çalıştı.

Ve yine genç yaşta siyasal mücadele ile tanıştı. TİP, THKO, THKO-MB (Emeğin Birliği), TKEP, KKP…. Tam 65 yıl kesintisiz yürüttüğü özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin militanıydı Mir yoldaş.

Defalarca gözaltı ve toplam 10 yıl olmak üzere iki defa Cezaevi yaşamı. İlk cezaevine giriş 29 Ekim 1980! Dört yıl kadar yattı. Çıktı ve kaldığı yerden örgütlü mücadeleye “devam” dedi. Çok geçmeden bu kez KKP’ye yönelik Haziran 1986 merkezi operasyonunda yeniden gözaltı, tutuklama ve cezaevi.

En son cezaevinde çıktığında, köyde evine “geçmiş olsun” ziyaretine gelenlerden bazıları “Mir yeter yav artık akıllan”! benzeri şeyleri söyleyenlere;

Mir yoldaş net bir tutumla “ben ne yaptığımı gayet iyi biliyorum. Yaptıklarımla da övünüyorum. Daha fazla çalışmam gerekirdi. Şimdi de kaldığım yerden mücadeleye devam edeceğim. Size de önerim bakım Tren köyümüzün içinden geçiyor. Yarın sosyalizm vagonları dolacak, siz de vagonlar dolmadan bir an evvel bin” demişti.

İşte Mir ve işte 65 yıllık örgütlü mücadele…!

Mir yoldaş ile ilgili çok şey yazacağız. Ve O’nu özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşatacağız.

NOT: 1 Ekim 2021 Cuma günü saat 12:00 de

Akçadağ Karapınar Köyünde

Mir Ali yoldaşı sonsuzluğa göndereceğiz.

Bütün sevenlerini, dost ve yoldaşlarını yarın saat 12.00 Karapınar’da Mir’i uğurlamaya ÇAĞIRIYORUZ!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir