26 Ocak 2015’, Kobanî kentinin IŞİD’ten tamamıyla geri alındığı gün. İşte bu güne giden zorlu mücadele sürecinde; Kobanî’ye destek vermek için aralarında Nobel Barış Ödülü sahibi, insan hakları savunucusu Adolfo Perez Esquivel ve Amerikalı filozof ve dilbillimci Prof. Noam Chomsky’nin de olduğu dünya çapında tanınan çok sayıda kişinin çağrısı ile 1 Kasım Dünya Kobani Günü ilan edildi. Ve IŞİD karşıtı savaşta Kobanî halkı ve savaşçılarıyla dayanışma da gittikçe güçlenmeye başladı.

Kobanî halkı ve savaşçıları; dört parçada Kürdistan halklarının ve siyasetinin partiler-parçalar üstü tutumla sağladıkları destek ile IŞİD karşıtı ABD öncülüğündeki Uluslar arası Koalisyon’unda katkılarıyla kenti 3 ayı aşkın bir sürenin ardından IŞİD’ten 26 Ocak 2015’te tamamıyla geri almıştı.

Kürdistan halkları ve siyaseti bugün aynı parçalar-partiler üstü ruh ve bilinçle Kerkük/Kürdistan işgaline ve Efrin’in kuşatılmasına karşı durmalıdırlar.

Gün, iç işbirlikçileri, hainleri, maşaları oldukları dış sömürgeci ellerle birlikte Kürdistan siyasetinden temizleme günüdür. Her parti bu bakışla kendini sorgulamalıdır.

1 Kasım 2014, Kobanî ile dayanışma gününde işgal altındaki Kerkük ve kuşatma altındaki Efrin ile dayanışmayı yükseltelim! 1.11.2017

Kahrolsun sömürgecilik!

Kahrolsun iç ihanet!

 

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir