KKP 2023 seçim bildirgesi
Halkımızı “Gücümüzü birleştirdiğimizde kazanacağımıza kuşku yoktur. Kürtlerin birliği, Kürtlerin özgürlüğüdür” diyen Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakının çağrısına güç katmaya çağırıyoruz.  

KKP olarak halkımızı, halklarımızı;  

– Bugün, yarının özgür, barış, adalet ve eşit günleri için 14 Mayıs seçimlerinde kendi adaylarınıza destek olmaya çağırıyoruz.  

– Kürdün en ufak hak talebine, Kürdün evini, ocağını yıkan-yakan savaş siyasetiyle yanıt veren Cumhur İttifakına “dur” demek için sandığa gitmeye ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.  

– “Gücümüzü birleştirdiğimizde kazanacağımıza kuşku yoktur. Kürtlerin birliği, Kürtlerin özgürlüğüdür” diyen Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakının çağrısına güç katmaya çağırıyoruz.  

– Halkımızın demokratik iradesini yok sayarak seçilmiş belediye başkanları ile milletvekillerini görevden alan, hapse atan iktidardan hesap sorma günü olan 14 Mayıs seçimlerinde YEŞİL SOL PARTİ’yi desteklemeye çağırıyoruz. 

Neden YEŞİL SOL PARTİ’yi desteklemeliyiz?  

Deprem felaketinin sonuçlarından siyasi iktidar sorumludur!  

Seçimlere Pazarcık-Elbistan depreminin büyük yası ve öfkesi altında giriyoruz. Ölü sayısı son resmi rakamlarla 50 bini geçti dendi ama felaketin boyutu devletin resmi rakamlarından çok daha fazla. Diyarbakır’dan Cinderes’e, onlarca ili kapsayan geniş coğrafyada halkımızın, halklarımızın başı sağ olsun, büyük geçmiş olsun! Acılar ne tarif edilebilir ne de taşınabilir boyutta. Depremi engelleyecek bir güç veya teknoloji üretilmez fakat depremlerin halklar üzerindeki yıkıcı sonuçlarını en aza indirmek mümkün! İşte siyasi iktidar bu konuda hiçbir şey yapmadı. Deprem öncesi ve sonrası yapması gerekenleri yapmadığı için felaketten sorumlu olan siyasi iktidardır, bedelini ödemek zorundadır. Bu seçimlerde siyasi iktidara bunun hesabını sorabiliriz.  

Tek adam rejimine son!  

Siyasi istikrar, tek adam rejimini ancak polis devletiyle sürdürülebilir hale getirildi! AKP’nin 20 yıllık iktidarının sonunda ortaya çıkan tablo: Ağırlaşan ekonomik kriz ve siyasi başarısızlıklar… Kendi hukukunu bile tanımayan tek adam rejiminin despotik iktidarının halklara nefes aldırmayan baskı ve icraatları… Erdoğan iktidarı yolun sonuna geldi, iktidar artık onun için ateşten gömleğe dönüştü, dönüşüyor. 14 Mayıs’ta YEŞİL SOL PARTİ’ye vereceğimiz her oy tek adam iktidarını bitirecek ateşi harlayacaktır.  

Savaş politikalarına son!  

Cumhur İttifakı; resmi ve fiili federal statü sahibi her iki Kürdistan parçasındaki halkımızın kazanımlarını yok etmeyi hedefliyor, bu doğrultuda askeri adımlar atıyor. Bu hedef ve adımlar üzerinden seçim kazanmayı planlayan iktidarı, halkımız YEŞİL SOL PARTİ’ye verecekleri oylarla hayal kırıklığına uğratmalıdır.   

Temel hak ve özgürlükler yok edildi, nefes alamıyoruz!  

Kürt halkına ve siyasal dinamiklerine yönelik olağan hale getirilen kayyım atama ile irade gaspına, hiçbir yasa-hukuk tanımayan baskılara, çat kapı gözaltılara ve yaşlı nenelerin kollarını arkadan alenen büküp sürükleyen polis şiddetine, Kürt partilerine kapatma ve keyfi baskınlara, cezaevlerinde kimileri alenen işkence sonucu kimileri ise şüpheli olarak artan ölümlere, Türkiye genelinde temel hak ve özgürlüklerin tırpanlanması da eklenince nefes almak zorlaşıyor. İşte YEŞİL SOL PARTİ’ye vereceğimiz her bir oy nefes almamızı kolaylaştıracaktır.  

Fakirden alıp zengine verdiler!  

Ekonomik kriz, aslında Erdoğan’ın ekonomi politikaları, işçi emekçileri vurdu, vuruyor. AKP iktidarının 20 yıllık ekonomi politikasının ana felsefesi, fakirden alıp zengine vermektir. Zenginler daha çok zenginleşti, işçi ve emekçiler daha çok yoksullaştı. Kullanacağımız oylarla zenginden alıp yoksullara dağıtacak sürecin yolunu açabiliriz.  

Başta biz Kürtler olmak üzere tüm halkların Cumhur İttifakına oy vermemesi için o kadar çok neden var ki sayfalar yetmez!  

Halkları, İşçileri, Emekçileri, İşsizleri, Kadınları, Gençleri, Tüm Ezilen ve Ötekileştirilenleri…   

Halkımızın, halklarımızın kendi kaderini, geleceğini belirleyebilmesi için,  

Başta halkımız olmak üzere tüm halkların, inançların varlığının ve haklarının kabulünü içeren demokratik bir anayasa için,  

Kürt dili ve kültürü üzerindeki soykırım politikalarına hayır demek için,  

Kürtçenin resmi dil olarak kabul edilmesi ve anadilde eğitim için,  

Cumhur İttifakının Güney Kürdistan ve Rojava Özerk Yönetimini hedef alan savaş politikalarına dur diyebilmek için,  

Ücretler düşürülmeden ‘Herkes 6 saat çalışsın kimse işsiz kalmasın’ şiarıyla çalışma saatlerinin düşürülmesi için,  

Siyasi iktidarın kadın düşmanı politikalarına “dur” demek için  

Başta depremzeler olmak üzere tüm işçi, işsiz ve yoksulların barınma ve konut ihtiyacının karşılanmasının devlet güvencesine alınması için,  

Rant uğruna doğanın, tarım alanlarının talanına dur diyebilmek için,  

Herkes için parasız, bilimsel, anadilde eğitimin anayasal güvenceye kavuşturulması için,  

LGBTİ+ bireylerin özgür yaşamı için,  

YEŞİL SOL PARTİ’yi desteklemeye çağırıyoruz. 

bidirge-web-1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir