Polislerin vahşi, gaddarca saldırıları sonucunda yaşamını yitiren Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!

Gezi İsyanı, bir-iki ağacın yerinden sökülmesinden ziyade bir kıvılcımın kocaman bir yangına dönüşmesi misali:

– Kimisi yaşam alanına müdahaleye,

– Kimisi derinleşen gelir adaletsizliğine,

– Kimisi ağırlaşan sömürüye,

– Kimisi laik düzenin istismarı üzerinden inancına dil uzatılmasına,

– Kimisi kimliğinden ötürü artan saldırılara,

– Kimisi gerici AKP hükümetinin varlığına, icraatlarına… kendiliğinden gelişen toplumsal isyanın adı, kendisine dayatılanı kabul etmemesinin haykırışıdır.

Rejim üzerinde kalıcı korku yaratmış olan bu toplumsal halk kalkışmasını 7. yılında da selamlıyoruz!

Polislerin vahşi, gaddarca saldırıları sonucunda yaşamını yitiren Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!

Vahşi kapitalizmin hayatı ağırlaştıran, yaşamı yaşanmaz kılan gerçekliği karşısında işçisi, işsizi, orta tabakasıyla Gezi direnişinde toplumsal patlamanın başını çeken halklarımızın yeni bir toplumsal patlamanın eşiğinde olduğu da gerçektir. Koronavirüs pandemisinin açığa çıkmasıyla birlikte sadece ülkemizde değil, dünya çapında ilk elden çıkarılanlar, varlığı önemsenmeyenler yine bu kesim oldu, oluyor!

Salgından ölmezseler aç kalmaktan dolayı yaşamları ve gelecekleri tehlike altında olan milyonlarca işçi, emekçi, yoksul halkın giderek büyüyen, tırmanan ve nereye, nasıl yöneleceği belli olmayan öfkelerinin toplumsal patlamaya dönüşmesi kaçınılmazdır.

Unutmayalım ki sel yatağını arıyor. Özgürlük, devrim ve sosyalizme doğru yol alacak yönelişin geleceğe dönük bu adımlarını da kendi başına bırakamayız, bırakmamalıyız!

31 Mayıs 2013 Taksim Gezi İsyanının 7. yıldönümünde; yaşamı ve geleceği giderek ağırlaştırılan, kaldırım altlarına gömülerek, mezar taşları parçalanarak ölülerine haysiyetsizce, onursuzca davranılan halkımızı; bu hukuksuzluğa, çapulculuğa, sömürüye ve sömürgeciliğe karşı “Yeni Bir Dünya Yaratmak Mümkün” şiarıyla örgütlü davranmaya ve mücadeleye çağırıyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir