Rejîma Tirkîye bi salane hemberê nirxin kurdan înkar û red kırınê , di encama vê polîtîqayan em hemberê , civakêk hêrişkar di bin bandora nîjadperestî- faşîst de rû bi rû mane.

Pêşîya van bûyeran ne yê girtin ewê encamê wê pir zêde hovane bin.
Daxuyanîya Valiyê Tirabzonê bi esasî polîtîqaya dewletiye.
Ev daxwuyanî ji fihma mirovên ku hêrişkarê hemwelatiyê me kirine ne cûdeye.

Rayadarên Tirkiye yê dema ku devê xwe vedikin ji biratîya hezar salan dikin, carek din zelal bû ku ev peyv direwe .Ev kesên hêrişkar , divê di alî ewlekarî batana bin çavkirin û di derheqê wan de doz batana vekirin, lê dê serda 9 kes mirovê me derveyê sînorê kirine.

Em di serî de lê banga Hukumetê Başûrê Kurdîstanê, partîy û sazîyên kurdan dikin, dura jî li demokrat, çep, sosyalîst û mirovê şoreşger û van sazîyan ra dibin hemû alî ev bûyerê şermezar bikin.

Banga me ji Hukumeta Başûrê eve ;Ev kesên ku derbazî bajarên Tirkîye yê dibin di payê vê bûyerê zelal bû ku ewlehîya wan tuneye , lê dema ku herin ji xwe sembolên neteweyê bi Karanin de xwe biparêzin.

Heyanî mumkun be ciye kî ewlehîya we hebe wekî bajarên Kurdîstanê zîyaret bikin ewê herî baş be.

Partîya Komunist A Kurdistan – KKP

***

Trabzon’daki Irkçı Saldırıyı Lanetliyoruz!

Türk Rejiminin yıllardan beri Kürde ait olan ne varsa inkar, ret politikalarının sonucu olarak bütün sembollere yönelik saldırganlaşan milliyetçi-ırkçı etkinin altında olan bir toplumla karşı karşıyayız. Bu gidişatın derinleştirilmesiyle birlikte önü alınmaz vahim sonuçlara yol açacağı açıktır.

Trabzon Valisi’nin açıklaması devletin izlediği politikanın kendisidir, Güney Kürdistanlı insanlarımızı linç eden faşist güruhun anlayışından farksızdır. Türk yetkililerinin her ağızlarını açtıklarında bin yıllık kardeşlik söylemi bir kez daha gösterdi ki yalandan ibarettir. Saldırıyı yapanları gözaltına alması, yargılaması gereken emniyet ve yargı kurumları 9 insanımızı gözaltına almış ve sınır dışı etmiştir.

Başta Güney Kürdistan Hükümeti olmak üzere tüm siyasi parti ve Kürt kurumlarının, Türkiye’deki demokrat, sol, sosyalist, devrimci kişi ve kurumların bu olayı teşhir edip, kınamaya çağırıyoruz!

Güney Kürdistan Hükümeti’ne çağrımız; Türkiye’ye geçen halkımıza bu saldırıdan dolayı güvenli bir bölge olmadığı noktasında uyarıda bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin şehirlerine yaptıkları ziyarette ulusal renklerin ve sembollerin kullanımında dikkatli olmaları gerektiğini, mümkün olduğu kadar Kürdistan şehirlerini ziyaret ederek daha güvenli bir durumda olacaklarını belirtiyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

19.07.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir