ABD’de, ailelerinden ayrı olarak gözaltında yani sözde koruma altında tutulan binlerce göçmen çocuk ve genç cinsel istismara uğradığı öğrenildi. Bu aşağılık ve iğrenç durumu; insanlık adına utanç verici buluyor, suçluları ve bu suça göz yumanları lanetliyoruz! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Dairesi (HHS) belgelerine göre, “son 4 yılda aileleri tarafından refakat edilmeyen gözaltındaki binlerce göçmen çocuğun cinsel tacize uğradığı” belirtildi. Ekim 2014-Temmuz 2018 yılları arasında HHS’ye bağlı Mülteci Yerleştirme Ofisi’ne 4 bin 556 çocuk ve genç, ABD Adalet Bakanlığına ise bin 303 cinsel tacizle ilgili şikâyet yapılmış. Ne demek bu? Dört yıl boyunca ilgili kurumlara binlerce şikâyet yapılmış ama savunmasız-çaresiz ve sözde devlet korumasında gözaltında tutulan çocuk ve gençlere devletin gözetiminde cinsel istismar suçları işlenmiştir!

Bunca teknolojik gelişmeye, öyle ki dünyayı gözetleyebilen teknolojik donanıma sahip ABD’de binlerce çocuk 4 yıl boyunca cinsel tacize uğruyor ama nasıl oluyor da duyan-gören-bilen yok! Külliyen yalan! Yönetim ve idari kurumlar da bu alçak ve iğrenç suça ortaktırlar, yoksa günümüz teknolojisinin ulaştığı gelişim evresinde bu alçaklığın uzun zaman açığa çıkartılmaması mümkün değildir. Bu iğrençliği görüp-duyup- bilip göz yumanlar; cinsel istismarcılardan çok daha fazla suçludur. Suçu işleyen ve istismarcıya ortaklık eden bu caniler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır!

KKP olarak, geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimize yapılmış bu insanlık suçunu lanetliyoruz.

Partîya Komunîst a Kurdistan (KKPê)

27.02.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir