Ezidi halkımızın kutsal Çarşema Sor Bayramını kutluyoruz!

Ezidi halkımızca 15 Nisan'da kutlanacak olan Çarşema Sor Bayramı; Miladi takvime göre her yılın Nisan ayının 13’ünden sonrasına denk gelen ilk Çarşamba gününe verdikleri addır.

Ezidi halkımızın kutsal Çarşema Sor Bayramını kutluyoruz!

Ezidi halkımızca 15 Nisan’da kutlanacak olan Çarşema Sor Bayramı; Miladi takvime göre her yılın Nisan ayının 13’ünden sonrasına denk gelen ilk Çarşamba gününe verdikleri addır.

Ezidi halkımızca, evrenin oluşumunun tamamlandığı son gün, yaşamın ise başladığı ilk gün olarak tüm zamanlar boyunca kabul görüp mutluluk ve sevinçle kutladıkları bu güne Çarşema Sor Bayram’ı demekteler.

Ezidi halkımız, farklı ve özgün inançları nedeniyle tarih boyunca katliamlara, ötekileştirme uygulamalarına maruz kaldı. Bitmeyen çilelerine, 2014 yılında adına “73’üncü Ferman” denilen ve IŞİD tarafından gerçekleştirilen yeni katliamlar eklendi. Ezidi halkımıza yapılan bu son katliam bütün dünyayı utanç içinde bırakmıştı. Ve Ezidi halkımız Çarşema Sor Bayram’ında bir kez daha karalar bağladı.

Kürdistan halklarını, halkımızı; Nisan ayını, aynı zamanda yılın gelini olarak kabul eden, bu ayda düğün yapmayan Ezidi halkımızın bu inancı başta olmak üzere kutsal kabul ettikleri inançsal değerlerine saygı duyup sevinçlerine ortak olmaya çağırıyoruz.

Ezidi toplumunun; artık katliamların olmayacağı, inançlarını özgürce yaşayacakları, bayramlarını birlik içinde ve sevinçle kutlayacakları yıllar dileğiyle Cejna Çarşema Sor Pîroz Bê diyoruz!

13.04.2020

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir