Kobanê halkının 134 günlük tarihi direnişle IŞİD ve sömürgeci destekçilerini yenilgiye uğratması işgalcilerin yenilgisinde dönüm noktasıdır! Ve Rojava’da bu gün elde edilen statünün Kobanê’de ortaya konulan direnişle yol alındığı açıktır.

Kobanê halkının 134 günlük tarihi direnişle IŞİD ve sömürgeci destekçilerini yenilgiye uğratması işgalcilerin yenilgisinde dönüm noktasıdır! Ve Rojava’da bu gün elde edilen statünün Kobanê’de ortaya konulan direnişle yol alındığı açıktır.

Bu direnişte IŞİD’i destekçileriyle hezimete uğratan başta kadınlar olmak üzere Kobanê halkını ve Kürdistan halklarını selamlıyoruz! Kobanê’nin özgürleştirilmesi direnişinde yaşamını yitiren tüm Kürdistan ve enternasyonal şehitlerimizin önlerinde saygıyla eğiliyoruz! Bu onurlu mücadelede şehit veren acılı ailelerimize başsağlığı diliyoruz.

Kobanê direnişi; ilk defa dört parça Kürdistan ve diaspora da halkımızın ulusal birlik ruhu ile kenetlenmesiyle elde edilen tarihi bir kazanımdır. Bu tarihi kazanım günlerinde Kürdistan halkıyla dayanışma ve destek içinde olan uluslararası güçleri halkımız unutmayacaktır.

IŞİD çetelerine karşı tarihi direniş Kobanê’yi, dünya halkları ve hatta devletlerinin sahiplendiği sembol kent haline geldi. Aralarında Nobel Barış Ödülü sahiplerinin, akademisyenlerin, aydınların, yazarların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin çağrısı ile 1 Kasım’ın Dünya Kobanê Günü ilan edilmesi anlamlıdır, teşekkürler. 

1 Kasım Dünya Kobanê gününün kutlandığı bu süreçte; Sömürgeciler Kobanê’ye yönelik yeni işgalin pazarlık ve hazırlığı içindeler! Ama unutulmasınlar ki Kobanê; ulusal özgürlüğün, parçalar arası ulusal dayanışma ve birliğin, dünya halkları desteğinin ve de direnişin, barışın sembolüdür!

KKP olarak 1 Kasım Dünya Kobanê dolasıyla yeni işgal ve saldırılara karşı çağrımız;

Sömürgeci-statükocu güçlerin Kobanê üzerinde yeni işgal pazarlıkları içinde oldukları bu günlerde Rojava’da Kürt Yüksek Konseyi adımıyla devam eden ulusal birlik hızla kalıcılaştırılmalı. Sömürgeci devletlerin Kürdistan Bölgesi’nde birakujîyi alevlendirmek için gerilim noktalarına benzin döktüğü ve Kürdistan’ı dört bir yandan kuşattığı koşullar altında Kürtlerin birbirine silah çekmesini asla kabul edilemez ve halkımız bunu kaldıramaz. Başta sayın Mesut Barzani hep birlikte ateşi soğutmalıyız. Bugün ihtiyacımız olan Kürt siyaseti arasında diyalog ve uzlaşmayla iç meselelerini çözmektir. 1.11.2020

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir