Başta Avrupa’nın merkezleri olmak üzere ÇOCUKLARIN kaybolmadığı,

Kadınlarımızın çocuklarıyla sokaklarda dilenmediği,

Kentlerinin-evlerinin halkımızın başına yıkılmadığı,

İnsanın, insanı sömürmediği…

Bir dünya yolunda barış, eşitlik ve özgürlük için mücadeleyi yükseltelim!

Emperyalist kapitalizm, küremizi özelde de Avrasya’yı tam olarak savaş arenasına çevirdi. Özellikle Kürdistan’ın merkezinde yer aldığı Ortadoğu, 1 Eylül 2016’yi da ağır savaş koşulları altında karşıladı. 25 yıldan beri aralıksız süren savaşın ne zaman sona ereceği de belirsiz.

Ülkemizde, bölgemizde savaş ağırlaşıyor! Türkiye, Irak, Suriye ve Kürdistan’da süren kanlı savaşlar dehşet verici boyutlara tırmanıyor. Kentler yakılıp yıkılıyor, canlı bombalarla düğünlere saldırılıyor. Öyle ki aynı inanç ve ulustan olanların bile birbirilerinin inanç merkezlerini bombalayacak kadar savaş kirlileşmiş durumda.

Sürdürülen savaşın ağır faturasını ise her zamanki gibi halklar, özellikle çocuklar, kadınlar yaşamlarıyla ödüyor. Bunu görmek için, Antep, İstanbul, Paris, Berlin, Londra sokaklarına göz atmak yeterlidir. Her adımda kucağında çocuğuyla çaresiz olarak yardım için el açan kadınların dramı, insanlığın adeta yüz karasıdır. 9 bini Almanya’da olmak üzere Avrupa’da kaybolan (kaybettirilen!)10 binlerce Asya ve Afrikalı göçmen çocuğun dramı “uygar” Avrupa’nın yüz karasıdır. Polis devleti Almanya’da bu kadar çocuğun kaybolmasına, köle ve aşağılık kimi uygulamalar için göz yumulmadıysa mümkün değildir!

1 Eylül Dünya Barış gününde;

Savaşa ve sömürüye daha güçlü hayır diyoruz.

Hükümete, savaş siyasetine son vererek yeniden siyasal çözüm kanallarını açmada çağrıda bulunuyoruz. 01.09.2016

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir