24 Nisan, Ermeni halkının büyük trajedisinin simgesel günüdür!

Soykırımın 103. yıl dönümünde; gerek yaşamını yitirenlerin ve gerekse katliamdan kurtulan ama yaşamları dayanılması imkânsız acılarla-anılarla-olaylarla geçen; öyle ki “keşke ben de ölseydim de o gördüklerim-yaşadıklarım bir daha gözümün önüne gelmeseydi, bir daha o anları yaşamasaydım, düşünemeseydim” diyenlerin büyük acı ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Tüm soykırımlar gibi Ermeni halkının uğradığı soykırımı da lanetliyoruz!

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi olarak; 1915’in 103. Yılında, Türkiye ve Kürdistan halklarını, kendileriyle aynı coğrafyanın yani Anadolu ve Kürdistan’ın aynı köy, mahalle, kentinde yan yana, iç içe birlikte yaşamış kadim halklarından olan Ermeni halkına yaşatılan büyük acıları paylaşmaya ve devlet üzerinde soykırımı tanıma baskısı kurmaya çağırıyoruz. Üzerinden 103 yıl geçmesine rağmen acılar dinmedi, yara kapanmadı çünkü Türk devleti sorumluluğunu kabul edip gereklerini yerine getirmedi.

ÖSP, Türk hükümet yetkililerini kanayan yara, 1915 Ermeni soykırımı tanımaya ve soykırıma uğramış halkın torunlarının taleplerini karşılamaya çağırır. 23.04.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir