Kürdistan Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasının 120. yılı kutlu olsun!

22 Nisan Kürt gazeteciler günü dolayısıyla başta Kürdistan’da olmak üzere dünyada; baskı ve yasaklara rağmen haksızlığa-hukuksuzluğa karşı direnerek halkların haber alma hakkını yaşama geçiren, bunun için cezaevlerinde tutulan ve özellikle yaşamlarını yitiren tüm gazetecileri selamlıyoruz.

22 Nisan, bundan 120 yıl önce Mikdad Mithad Bedirhan öncülüğünde 22 Nisan 1898’de, Mısır başkenti Kahire’de yani sürgünde “Kürdistan” adıyla tarihte ilk Kürt gazetesi olarak adlandırılacak olan gazete çıkarıldığı gündür.

Kürdistan basını ve onun kararlı gazetecileri, 120 yıldan beri baskılara, yasaklara, cezaevlerine ve hatta idam sehpalarına rağmen yayın hayatını sürdürüp bugüne geldi. Bugün de başta Doğu ve Kuzey Kürdistan’da olmak üzere Kürt gazeteci ve yazarlar üzerinde baskı, yasaklar ve tutuklamalar devam ediyor.

Özellikle Kürdistan medyasının OHAL koşulları altında ve Karar Hükmünde Kararnamelerle nefessiz bırakıldığı ve hatta onlarca radyo, tv, gazetenin kapatıldığı Türkiye var. Öyle ki burjuva medya bile hızla yandaş medya haline getirilerek basın iktidar partisinin sesi haline getirilmiştir.

Ama hiçbir iktidar baskı, zor ile ilelebet iktidarda kalmamıştır bu iktidarda kalmayacaktır. Bu inançla, cezaevlerindeki Kürdistanlı gazeteci ve yazarlar başta olmak üzere tüm gazetecilerin, tüm düşünce insanının özgürlüklerine bir an evvel kavuşmaları hedefiyle temel hak ve özgürlükler uğruna mücadeleyi yükseltelim. Bu vesileyle bir kez daha 22 Nisan Kürt gazeteciler gününü kutluyoruz. 22.04.2018

 

ÖZGÜRLÜK VE SOSYALİZM PARTİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir