Sezgin Tanrıkulu
Türk devletinin kuruluşundan bugüne değişmeyen tek şey; devlet hiçbir şekilde yapıp ettiklerinden dolayı suçlanamaz, yargılanamaz. Bu yüzden Dersim Katliamı, katliamda kullanılan zehirli gazlar sorgulanamaz, yargılanamaz. Bu yüzden 33 Kurşun, Roboski... vb. katliamlarda ne devlet ne de failleri yargılanmıştır. Yargılananlar her zaman olayın mağdurları olmuştur. Bu bir Türk devleti geleneğidir.

Basına ve kamuoyuna!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sayın Sezgin Tanrıkulu, devletin başta Kürdistan’da olmak üzere savaş suçlarını, yaptığı hak ihlallerini gündeme getirmesiyle birlikte lince maruz kaldı. Bu linç furyasını başta Tanrıkulu’nun kendi partisi olan CHP, sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan / AKP başlattı ve devam ettirdiler. Erdoğan’ın açıklaması sonrasında “yargı” da gecikmeden soruşturmayı başlattı.

Sayın Tanrıkulu’nun dile getirdiği hak ihlalleri devenin yanında pire kalır. Devletin sadece Kürt halkına karşı işlediği suçları yazmaya kalksak onlarca kitap yapar.

Türk devletinin kuruluşundan bugüne değişmeyen tek şey; devlet hiçbir şekilde yapıp ettiklerinden dolayı suçlanamaz, yargılanamaz. Bu yüzden Dersim Katliamı, katliamda kullanılan zehirli gazlar sorgulanamaz, yargılanamaz. Bu yüzden 33 Kurşun, Roboski… vb. katliamlarda ne devlet ne de failleri yargılanmıştır. Yargılananlar her zaman olayın mağdurları olmuştur. Bu bir Türk devleti geleneğidir.

Şimdi yine suçlular değil gerçekleri dile getirenler yargılanıyor, suçlanıyor, lince uğruyorlar. Tıpkı Tahir Elçiye yapılanlar gibi yine aynı şeyler Tanrıkulu’na yapılıyor, gerçeği söylediği için.

Bu yüzden gerçekleri dile getirecek siyasetçilere, aydınlara, sanatçılara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çünkü gerçekler zalim iktidarların en büyük korkusudur, bu yüzden gerçeği öldürmeye çalışırlar.

Halkımızı ve devrimci, demokrat herkesi gerçeğe sahip çıkmaya, Sezgin Tanrıkulu’nun yalnız olmadığını göstermeye çağırıyoruz.

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir