HDP “herkes için adalet” ve “demokratik siyasete özgürlük” talebi ile etkinlikler geliştiriyor. “4 Kasım’a kadar devam etmesi planlanan eylemler kapsamında ilk bir ay boyunca grup toplantılarını Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de gerçekleştirecek. Her kentte bir hafta boyunca tutuklu milletvekillerinin durumuna dikkat çekmek ve adalet talebiyle nöbet tutulacak.” 4 Kasım, Demirtaş ve birçok vekilin tutuklandıklarını yıldönümü.

HDP, 25 Temmuz’da Diyarbakır’daki grup toplantısı ardından halkla birlikte başta “oturma eylemi” olmak üzere farklı etkinlikler geliştireceğini açıklamıştı. İlk oturma eylemini “Durmayalım dur diyelim, faşizmi durduralım” şiarıyla HDP’li vekiller Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda başlattılar.

Halkla birlikte yapılması planlanan etkinliklere halkın katılımı Emniyet tarafından engellendi.  Diyarbakır Emniyeti, vekillerin oturma eyleminin güvenliğini alacağına, halkın oturma eylemine katılımı engellemek için her türlü güvenlik tedbirini aldı.

Hükümet ve denetimindeki Emniyet, CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”nün güvenliğini alırken HDP; Şeyh Said, Seyid Rıza, Roboski, Sur, Cizre, Şırnak, tutuklu vekil, başkanlar… için vicdan ve adalet arayan oturma eylemini TOMA ve zırhlı araçlarla etrafını kuşatıp halkla buluşmasını engellemesi adalette adaletsizliğin tipik göstergesi.

Hükümetin, CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”nün güvenliğini alması doğrudur, görevidir ama HDP eyleminin halkla buluşmasını engellemesi yanlıştır çifte standardın ta kendisidir, kınıyoruz.

Diyarbakır’da ilk haftayı yoğun polis barikatı altında tamamlayan HDP 31 Temmuz’dan itibaren İstanbul’da Yoğurtçu Parkı’nda devam edecek. ÖSP olarak, HDP’nin başlattığı “vicdan ve adalet nöbeti” eylemini destekliyoruz, kamuoyunu desteklenmeye çağırıyoruz. 31.07.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir