30 Temmuz Pazar günü saat 4’te Tuncay’ın mezarının başındayız. Aramızdan ayrılışının 3. yıl dönümünde tüm dostları ve yoldaşlarıyla aynı saatte Tuncay’ın huzurunda buluşmak dileğiyle!

Tuncay yoldaş 31 Temmuz günü aramızdan ayrılmıştı. 31 Temmuz Pazartesi olması nedeniyle anmayı 30 Temmuz’a alabilir miyiz diye biricik annesi ve eşi-yoldaşıyla konuştuk uygun gördüler ve anmayı Pazar gününe aldık.

Tuncay Atmaca yoldaşı her daim Kürdistan özgürlük ve sosyalizm mücadelemizde yaşatacağız.

Tuncay yoldaşı bundan üç yıl önce üç bayrakla sonsuzluğa uğurlamıştık. ÖSP bayrağı, Kızıl bayrak ve Kürdistan bayrağı ile! Tuncay yoldaş İzmir gibi bir kentte göğsünü gere gere “biz Kürdistanlı komünistler” derdi her platformda. İşte bugün Kürdistan bağımsızlığa çok ama çok yakın. 25 Eylül bağımsızlık referandumu yapılacak ve inanıyoruz ki Güneyli halkımız ezici çoğunlukla “evet” diyecek. Daha şimdiden Kürdistan parçaları ve metropoller ile diasporadaki halkımız da 25 Eylül’de tıpkı Hewlêr gibi bağımsızlık halayına kalkacaklar. Tuncay’a bunun müjdesini vereceğiz.

Tuncay yoldaşa bir şeyi daha duyuracağız; bağımsızlık referandumuna Kuzey Kürdistan halkı da “evet” diyor! Ve Tuncay’ın partisi ÖSP de bağımsızlık referandumunun Kuzey’de propagandasını sürdüren 6 parti ve 12 sivil kurumun oluşturduğu “İnisiyatifin” bir bileşeni!

Tuncay yoldaş, seni daima sevgi ve saygıyla anacağız! Seni asla unutmayacağız!

 29.07.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Yer: Buca Gökdere Mezarlığı – İzmir

Saat: 16:00

Tarih: 30/07/2017

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir