HDP’nin Diyarbakır’dan sonra İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda 1 Ağustos’ta başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti” ile dayanışma amacıyla ÖSP bir heyet olarak ziyarete gitti. Daha parkın uzağındayken her tarafta sivil ve resmi polis yoğunluğu ile yüzleştik. Bilmeyen zanneder ki polisler miting yapacak!

Parka yaklaştıkça emniyetin zırhlı araçlar eşliğindeki yoğunluğu da artmaya başladı. Parkın giriş noktasına gidinceye kadar üç ayrı kontrol noktasından geçerek varabildik. Kapıda bekleyen emniyet görevlilerine, “biz ÖSP heyetiyiz ziyarette bulunacağız” dedik. Yanıt “hayır giremezsiniz yasak”. Bir süre tartıştık, biz kurum temsilcisiyiz diye ısrar ettik yanıt “grup toplantısı var kesin emir aldık kimse alınmayacak” şeklinde oldu.

Bunun üzerine içeride bulunan milletvekilleriyle görüştük “bekleyin bir arkadaşımız kapıya gelecek sizleri alacak” şeklinde oldu ve Sayın Filiz Kerestecioğlu kapıya geldi pazarlık sonucu sadece genel başkanımız Sinan Çiftyürek içeri alındı.

Fotoğraflarda da görüleceği üzere dar polis barikatları arasından geçerek “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nin tutulduğu yere vardık. Öğrendik ki nöbet tutulacak yeri bile Emniyet sabah erkenden belirlemiş ve etrafını çok geniş bir alanda üç ayrı barikatla örmüş.

Emniyet böylesine barışçıl demokratik sivil eylemin güvenliğini almak yerine halkın alana girmesini engellemenin barikatlarını kurmuş. Daha öncede dile getirdik, AKP hükümeti ve denetiminde ki Emniyet “adalet” arayışı amaçlı etkinliklere farklı yaklaşıyor. CHP “adalet yürüyüşü” yapınca güvenliğini alıyor, HDP yapınca halkla buluşmasının engellemenin tedbirlerini alıyor. CHP’nin yürüyüşünün güvenliğinin alınması doğruydu ve hükümetin sorumlulukları arasındaydı. Aynı sorumluluğu HDP’nin Diyarbakır ve İstanbul etkinliklerinde de yerine getirmeliydi.

Türk muhalefeti yürüyünce güvenli yürümeleri için her türlü tedbiri al, Kürt muhalefeti yürüyünce her türlü engeli çıkart, etrafını kuşat! Bu çifte standart kabul edilemez halklarımız bu zulmü kabul etmeyecek.

Tüm bu engellere karşı, Kürdistan ulusal demokratik güçlerini, Türkiye ilerici demokratik, devrimci güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz.

Zoru birlikte aşacağız!

01.08.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi heyeti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir