Bu kez depremle halklarımız sarsıldı. Acımız büyük. Halklarımızı, ilerici devrimci, yurtsever kamuoyunu deprem bölgesindeki halklarımızla maddi, manevi dayanışmaya çağırıyoruz.

Bugün yaşanan depremde can kaybı ile yaralı sayısı her geçen saat artıyor! Depremin merkez üssü Güney Kürdistan Halepçe ile Doğu Kürdistan Kirmanşah kentleri ama esas can kaybı Kirmanşah’ta yaşandı. 400’e yaklaşan can kaybının hemen hemen tamamı Kirmanşah kentimizden.

Halklarımızın özelde de Kirmanşah halkımızın başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Böylesine doğal afetin yol açtığı büyük acılı günde bile ırkçı milliyetçilerin sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Oh olsun Kürtlere, gebersinler” tutumları ise insanlık adına utanç verici.

Deprem şiddeti büyük ama özellikle İran denetimindeki Kirmanşah kentinde ağır can kaybına yol açması depreme dayanaksız-çürük yapılaşma açısından düşündürücüdür. Irkçı İran/Fars rejimini, Pers imparatorluğu hayaliyle bölgede emperyal hesaplar peşinde koşarak beş ülkede sınır ötesi askeri güç bulundurarak ekonomiyi büyük askeri harcamalara ayırması yerine depreme dayanıklı yapılaşma ve halkların sosyal refahına ayırmaya çağırıyoruz. 13.11.2017

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir