1937 yılının 15 Kasım gecesinde idam edilerek katledilen Dersim hareketinin 81 yaşındaki lideri Seyid Rıza ve 7 yoldaşlarını saygıyla anıyoruz.

1937 yılının 15 Kasım gecesinde idam edilerek katledilen Dersim hareketinin 81 yaşındaki lideri Seyid Rıza ve 7 yoldaşlarını saygıyla anıyoruz.

Dersim’de yapılan soykırımı lanetlediğimiz gibi, haksız, hukuksuz bir yargılama sonucunda verilen idam kararlarını da lanetliyoruz!

İdam edilişlerinin 83’ncü yıldönümünde onları anmak, aynı zamanda sömürgeciliği ve yalan tarihini de unutmadığımızın göstergesidir.

Başta Kürt halkı olmaz üzere Türk olmayan halkların red, inkâr ve katliamları üzerinden yeni bir ulus yaratma ve yalan bir resmi tarihle bunu gizleme çabalarınız beyhudedir!

Kürtlerin top yekûn ulusal hak arama mücadelesinde önemli bir yeri olan ve sömürgeci TC rejimince “çıbanbaşı” diye nitelenen Dersim bilinerek yangın yerine dönüştürülmüştür. Halkımız soykırımdan geçirilmiş, önderlik edenlerimiz asılarak ibretlik olarak cesetleri günlerce teşhir edilmiştir. Bunları asla unutmadık!

KKP olarak; “hayır, öyle değil” diyenleri ispata davet ediyoruz!

Buyurun, geçmişinizle yüzleşme adına; Dersim’le ilgili devlette tutulmuş kayıtları açın, Seyid Rıza ve yoldaşlarının defnedildikleri yeri gösterin ve cenazelerini ailelerine teslim edin o zaman! Özür dileyerek Dersim’in ismini geri iade edin!

Sömürgecilerinin yüzüne karşı “Ben sizin hilelerinizle baş edemedim. Ölüme gidiyorum. Bu bana dert olsun, ama ben de size boyun eğmedim bu da size dert olsun” diyerek onurlu dik duruşun sembolü Seyid Rıza ve yoldaşlarının önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz!

Kürdistan Komünist Partisi – KKP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir