Dersim Soykırımı
Başta Dersim halkı olmak üzere Kürtler üzerindeki Türkleştirme-İslamlaştırma politikalarınız sürdürülemez, savunulamaz noktada. Etnik kimlik ve inançlar üzerindeki kirli ellerinizi halkımız üzerinden artık çekin! 

Dersim’de yapılan Soykırımı ve sorumlularını lanetliyoruz! 

Soykırımda yaşamını yitirenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!  

Artık yeter!  

Gerçek açıkça ortada olmasına rağmen hala inkâr ve yalan siyasetine devam ediyorsunuz. Buna artık son verin. 

Bakanlar Kurulu’nun 4 Mayıs 1937 yılındaki oturumunda Dersimi soykırıma uğratma kararınız, zamanın emniyet müdürü İsmail Sabri Çağlayangilin’in “Ordu zehirli gaz kullandı… Bunları fare gibi zehirledi… yediden yetmişe o Dersim Kürtlerini kestiler” şeklindeki kayıtlı sözleri, Erdoğan’ın 2011’de başbakanlığı döneminde “Devletin Dersim’de katliam yaptığını kabul ediyorum, devlet adına özür dilemem gerekiyorsa dilerim ve özür diliyorum” demesine rağmen hala inkar ve yalan siyasetiniz devam ediyor. Yüzleşmekten kaçarak soykırımcı tarihinizin üzerini örtemezsiniz.!   

”Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun” diyen Seyit Rıza’nın torunları, Dersim halkı sizin yalan ve hilelerinizden bıktığı gibi 86 yıldır da asla önünüzde diz çökmediler, çökmeyecekler! 

Başta Dersim halkı olmak üzere Kürtler üzerindeki Türkleştirme-İslamlaştırma politikalarınız sürdürülemez, savunulamaz noktada. Etnik kimlik ve inançlar üzerindeki kirli ellerinizi halkımız üzerinden artık çekin! 

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu “ben Aleviyim” diyerek 74 yıl sonra inancını açıklaması karşısında Tayyip Erdoğan “Hâlbuki bu ülkede kimse kimseye kökenini de mezhebini de sormaz. Bu istismar siyaseti ülkemizde zemin tutmaz” demesinin hemen ardından “Bizim Sünnilik, Alevilik, Şiilik diye bir dinimiz yok, bizim dinimizin tek adı var, o da İslam’dır, dini kimliğimizin tek bir adı var o da Müslümanlıktır” diyerek hem kendini yalanladı hem de devletin inkâr siyasetini alenen ortaya koydu! Oysa aynı Erdoğan’ın 2011 ve 2014 yıllarında başbakan iken “Kılıçdaroğlu, sen kendin Alevi olabilirsin. Ben sana saygı duyarım. Bundan da çekinme, korkma… Biliyoruz ki sayın Kılıçdaroğlu Alevilik kültürüyle yetişmiş bir insandır, Alevidir” diyerek meydanlarda yuhalattığını unutmuş olabilir ama Dersim halkı ve Aleviler asla unutmadı/unutmayacaktır! 

Türk devletini; Seyit Rıza ve yoldaşlarının mezar yerlerini açıklamaya, Dersim ismini de geri iade ederek halktan özür dilemeye çağırıyoruz! 

Kürdistan Komünist Partisi-KKP 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir