Cumhurbaşkanı Qazî Mihemmed, Başbakan Hacî Baba Şêx ve Savunma Bakanı Mihemed Husên Seyfî Qazî Kürdistan halklarının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde sonsuza dek yaşayacaklardır!

Fars ırkçılığı gibi diğer sömürgeci rejimlerin de ırkçılığı gün gelecek döktükleri kanda boğulacaklardır.

Mart ayı halkımız için birden fazla katliam, soykırım, zoraki kitlesel güç ve sürgünün yaşandığı aydır. Bu nedenle halkımız özellikle annelerimiz için yas ve kederle yüklü karaların bağlandığı ayın adıdır.

30 Mart 1947 halkımızın tarihinde yas ve kederle yüklü bir başka kara gündür. Çünkü Çarçıra Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Qazî Mihemmed, Başbakan Hacî Baba Şêx ve Savunma Bakanı Mihemed Husên Seyfî Qazî idam edildiler.

Sömürgeci rejimlerin Kürdistan karşıtı kurdukları “kutsal” ittifakla Kerkük-Efrin-Şengal’i peş peşe yeniden işgal ettikleri dahası yeni tür bir işgale yöneldikleri bugünlerde; Pêşewa Qazî Mihemed’in idam edilişinden önce halkına bıraktığı vasiyeti bugün de ulusal özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine ışık tutuyor. Yani “aranızda birlik ve uyumu koruyun”, “Düşmana özellikle Acem’e inanmayın”,  “Düşmanın sizi aldatmaması için eğitim seviyenizi yükseltin”, “diğer halklar gibi mücadele edin”… gibi derslerle yüklü çağrıları bugün daha fazla önemini koruyor!

Qazî Mihemmed ve yoldaşlarını özgürlük ve sosyalizm kavgamızda yaşatacağız.

31.03.2018

Özgürlük ve Sosyalizm Partisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir